Ventspils strūklaka «Fregate «Valzivs»» ieguvusi godalgu Amerikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ventspils strūklaka "Fregate "Valzivs"" ieguvusi godpilno Sudraba godalgu “Amerikas Industriālā dizaina savienības skatē IDSA IDEA 2017” kategorijā "Vide/Apkārtne".

19. augustā Atlantā notika Amerikas Industriālā dizaina savienības skates "IDSA IDEA 2017" apbalvošanas svinīgā ceremonija, kurā piedalījās vairāki simti pieteikto dizaina objektu no 54 valstīm un sešiem kontinentiem. "IDSA IDEA" ir viens no pasaules prestižākajām un stingrāk vērtētajiem dizaina konkursiem pasaulē, kura laikā tiek vērtēti visi labākie pasaules dizainparaugi. Skates konkurences līmenis ir ļoti augsts, tādēļ iegūstot godalgu šāda tipa skatē, tas ir augstākais panākumu pakāpiens.

Savā pastāvēšanas laikā strūklaka “Fregate “Valzivs”” ieguvusi Zelta godalgu starptautiskā konkursā Itālijā “A`Design Award”, kategorijā "Ainava un dārzu dizains", kā arī augstāko novērtējumu vairākos Latvijas mēroga konkursos” - "Latvijas Būvniecības 2016. gada skatē" tehnoloģiju un dizaina inovāciju specbalvu, skatē “Gada labākā būve Latvijā 2016" 1.vietu kategorijā "Ainava" un "Latvijas Dizaineru savienības konkursā" gada balvu kategorijā "Vides dizains" un gada balvu kategorijas "Vides dizains" apakškategorijā "Vides labiekārtojuma objekti".

Strūklakas autors ir vācu arhitekts Deivids Kuks, arhitektu firma no Štutgartes "Haascookzemmrich STUDIO 2050", bet pasūtītājs - Ventspils pilsētas pašvaldība.

Lielā laukuma labiekārtojuma projekts un strūklakas tehniskais risinājums tapis kopā ar arhitektu biroju no Latvijas, "Arhitekta J.Pogas birojs", strūklakas tehniskā risinājuma autoru Gintu Jaunzemu, ainavu arhitektūras firmām "ZALA landscape arshitecture" un "apdALPS", kā arī būvkonstrukciju autoru "LVCT".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti