Raiņa muzejam Tadenavā spāru svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) turpina Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošanu: 9.oktobrī Raiņa muzejā "Tadenava" Jēkabpils novadā, Dunavas pagastā, notiks saimniecības ēkas - šķūņa spāru svētki

1865.gadā celtais šķūnis, kas pēc rekonstrukcijas pārtaps par gaumīgu un netradicionālu vietu dažādu pasākumu rīkošanai, celts Krišjāņa Pliekšāna laikā un ir memoriāla vēsturiska liecība. VNĪ uzdevums ir muzeja ēku restaurācija, saglabājot un pielāgojot tās mūsdienu apmeklētāju vajadzībām.

"Raiņa muzejā "Tadenava" restaurācijas darbu ietvaros ir izmainīta saimniecības ēkas - šķūņa nesošā konstrukcija un līdz šī gada beigām plānots uz nesošajām koka sijām uzlikt jumtu. Šobrīd muzejā ir veikti ap 60 procentiem no plānotajiem būvniecības un restaurācijas darbiem," stāsta VNĪ Attīstības projektu vadītāja Evija Šepteliča.

Lai iepazītos ar restaurācijas darbiem muzejā, kā arī dalītos ar pieredzi kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, 9.oktobrī muzeju apmeklēs Latvijas restauratoru biedrība, kuras priekšsēdētāja Dace Čoldere skaidro: "Restaurācijas darbi Raiņa muzejā "Tadenava" ir konceptuāli un tehniski sarežģīti, turklāt muzejs ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem restaurācijas objektiem. Mēs vēlamies iepazīties ar restaurācijas darbu gaitu muzejā un dalīties pieredzē ar saviem kolēģiem."

VNĪ īstenotajā Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta projektā "Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošana" restaurācijas un rekonstrukcijas darbi tiek veikti vienlaikus arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā, un Raiņa un Aspazijas mājā Baznīcas ielā 30, Rīgā. Projekts tiks īstenots līdz 2016.gada 30.aprīlim un tā kopējās izmaksas ir 2 562 340 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti