Prestižā Prickera arhitektūras balva piešķirta spāņu arhitektiem no «RCR Arquitectes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par prestižās Prickera arhitektūras balvas laureātiem šogad kļuvuši trīs arhitekti – Rafaels Aranda, Karme Pižema un Ramons Vilalta – no spāņu arhitektu biroja „RCR Arquitectes”, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz paziņojumu balvas mājaslapā.

1987.gadā dibinātā arhitektu biroja „RCR Arquitectes” darbu sarakstā citu starpā ir tādi objekti kā mākslas un dizaina centrs „La Cuisine Art Center” un „Soulages” muzejs Francijā, „La Lira Theater Public Open Space”, “Les Cols” restorāns un citi objekti Žironā, Spānijā, kā arī vairākas celtnes Barselonā.

Balvas pamatojumā Toms Prickers norāda: „Žūrija izvēlējās trīs arhitektus, kuri strādājuši kopā teju trīs dekādes. Aranda, Pižema un Vilalta ietekmējuši savu jomu ievērojami ārpus sava tiešā areāla. Viņu darbu plašais spektrs no sabiedriskām un privātām telpām līdz kultūras celtnēm un izglītības iestādēm un viņu spēja atrast specifisko katra objekta piemērotību videi ir apliecinājums viņu darba procesam un dziļajai godprātībai.”

Prickera arhitektūras balva („The Pritzker Architecture Prize”) ir ievērojamākā arhitektūras balva pasaulē, kuras nozīmi nereti salīdzina ar Nobela prēmiju. Senas mecenātu dzimtas vārdā nosauktā Prickera balva pirmo reizi tika pasniegta 1979.gadā. Balvas ieguvēji iegūst 100 tūkstošus ASV dolāru un bronzas medaļu.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 20.maijā Tokijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti