Pēc rekonstrukcijas atvērs Romas Kolizeja augstāko līmeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc ilgiem rekonstrukcijas darbiem, sākot no 1. novembra, apmeklētāji atkal varēs nokļūt Romas Kolizeja augstākajā līmenī. Amfiteātra "bēniņi" senajā Romā bijuši paredzēti visblīvāk pārstāvētajai Romas sabiedrības grupai, tā sauktajiem plebejiem, jeb vienkāršākajiem ļaudīm. No turienes viņi vēroja teātra izrādes un gladiatoru cīņas.

Pirms 2000.gadiem uz teātra izrādēm un gladiatoru cīņām Kolizejā satikās 50 tūkstoši romiešu. Kolizeja pirmajā līmenī marmora krēslos sēdēja imperatori un bagātnieki, vidējās klases vieta bija trešajā līmenī, bet tirgotāji un veikalnieki sēdēja  ceturtajā.

Savukārt plebeji raušoties augšā pa akmens kāpnēm, caur vēji apgaismotiem tuneļiem uz koka soliņiem no liela attāluma centās saskatīt lejā notiekošo. Tikuši augšā, ļaudis tur pavadījuši visu dienu turpat arī ēduši un dzēruši - liecina arheologu atklājumi.

Kolizejs ir viens no nozīmīgākajiem Itālijas tūrisma objektiem, kuru ik gadu apskata vairāk nekā seši miljoni cilvēku. Amfiteātra augstākajā līmenī, kas sasniedz teju 50 metru augstumu vienlaikus drīkstēs atrasties ne vairāk kā 25 cilvēki. Atverot augšējo līmeni uz laiku skatam zudīs kolīzija pagrabi, kur šobrīd sākta 18 miljonus eiro vērta restaurācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti