Kultūras ziņas

"Dagamba" dodas Latvijas tūrē

Kultūras ziņas

Liepājā norit Jāzepa Vītola pianistu konkurss

Pasaulslavenu mākslinieku radītas rotas Rīgā

Mākslas muzejā izstādīs rotas no Diānas Venē kolekcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē no 4. novembra līdz 3. decembrim būs apskatāma latviešu mākslinieku dueta Mareunrol's iekārtotā izstāde “Mākslinieku radītās rotas: No Pikaso līdz Kūnsam. Diānas Venē kolekcija”.

Izstādē Rīgā kopumā būs apskatāmas 110 rotas. To autori ir 79 leģendāri un spilgti 20. un 21. gadsimta mākslinieki - Pablo Pikaso, Mens Rejs, Rojs Lihtenšteins, Makss Ernsts, Jojoi Kusama, Luīze Buržuā, Žans Kokto, Žoržs Braks, Nikija De Sentfāla, Salvadors Dali, Lučio Fontana, Entonijs Gormlijs, Kīts Herings, Endijs Vorhols, Džefs Kūnss, Demjens Hērsts, Anišs Kapūrs, Joko Ono, Frenks Stella, Roberts Raušenbergs un citi.  

Mākslinieku rotas Diāna Venē kolekcionē jau vairāk nekā 20 gadu, un pašlaik viņai pieder vairāk nekā 200 vienību. Savu kolekciju viņa dēvē par “intīmo muzeju” – ne tikai tāpēc, ka tā ir tik kompakta, ka to iespējams ievietot pāris kastēs, bet arī tālab, ka šie priekšmeti dziļākajā būtībā ir atslēga, kas ļoti īpaši savieno privāto un mākslas vēsturi. Daudzas no rotām tapušas speciāli Diānai Venē, un arī šodien kolekcionāre turpina uzrunāt arvien jaunus māksliniekus, tādējādi papildinot savu krājumu un vienlaikus izaicinot pašu mākslinieku uzdrīkstēšanās robežas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti