Latvijas autoru radītais projekts «Villa A» iekļuvis starptautiska konkursa finālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vairāk nekā 1000 arhitektūras un dizaina projektu no 100 valstīm konkurencē Latvijas autoru "OutofBox architecture" un “lolot design” radītais un realizētais privātmājas projekts “Villa A” ir iekļuvis prestižā starptautiskā arhitektūras un dizaina konkursa “Architizer A+Awards” finālā, lsm.lv pavēstīja "lolot design" dizainere Santa Meikulāne.

Mūsu arhitektu un dizaineru radīto projektu prominenta žūrija ierindojusi piecu labāko darbu vidū kategorijā “Dzīvojamās ēkas interjera dizains”, bet uzvarētājs tiks noskaidrots publiskā interneta balsojumā, kas norisinās līdz 30.martam.

Ikviens, kas vēlas atbalstīt Latvijas dizainu, var vēl piedalīties publiskajā balsojumā.

Ikgadējā konkursa “Architizer A+Awards” finālisti un uzvarētāji tiek atzīti par gada ietekmīgākajiem vizionāriem nozarē, kas rada un virza visas pasaules dizaina un arhitektūras tendences.

Konkursa balvas finālistus katru gadu izvēlas starptautiska respektabla žūrija, kas sastāv no 300 nozares pazīstamākajiem profesionāļiem. Pieteiktie darbi tiek nominēti 90+ dažādās kategorijās dizainā un arhitektūrā.

“Architizer” ir viena no pasaulē lielākajām arhitektūras un dizaina projektu datu bāzēm internetā, kas apkopojusi vairāk nekā 100 tūkstošus pasaules prestižāko un interesantāko ēku, dodot iespēju autoriem no visas pasaules prezentēt tos 400 miljonu lielai globālajai auditorijai.

Brīvdienu māja "Villa A" radīta, maksimāli respektējot unikālo Gaujas senlejas reljefu. Līmeņu starpība ļāvusi stāvajā upes nogāzē izvietot apjomu, kurš no katra skatu punkta rada atšķirīgu ēkas tēlu. Pret ielu pavērstā fasāde redzama vien pusotra stāva augstumā, ir maksimāli noslēgta un respektē klienta vēlmi pēc privātuma. Tikmēr dienvidu fasāde, kas slejas trīs stāvu augstumā, caur plašajiem stiklojumiem ļauj nolasīt ikkatru ēkas funkciju.

Neraugoties uz lielajām stiklotajām plaknēm, ēkā izdevies realizēt low-energy principus - kompakts apjoms, teju noslēgta ziemeļu fasāde, minimāla ārējā virsma siltuma zudumu samazināšanai, bet plašie stiklojumi dienvidu un rietumu pusē paredzēti solārās enerģijas uztveršanai. Papildus devumu ēkas enerģijas patēriņa samazināšanā sniedz uz jumta izvietotie saules kolektori.

Ēkas pirmie divi stāvi veidoti masīvi monolītā dzelzsbetona konstrukcijās. Starp divām plaknēm izvietotā siltumizolācija nodrošina betona virsmu eskponēšanu gan interjerā, gan eksterjerā. Trešais stāvs veidots atšķirīgs - ažūrs metāla karkass, kuru ieskauj plaši stiklojumi, nodrošinot 270 grādu panorāmu. Interjers veido un turpina ēkas askētisko tēlu - šeit dominē raupjas betona plaknes un plaši stiklojumi. Mājīguma sajūtu sniedz dabīgās ozolkoka virsmas un rūpīgi dizainētie elementi kā kamīna plakne un ažūrās metāla kāpnes. Iebūvēto, virsmās slēpto un piekārto gaismekļu apvienojums nodrošina neskaitāmus apgaismojuma scenārijus, kas pielietojot smart house principus ir viegli kontrolējami pat no viedtālruņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti