Kultūras ziņas

VEF kultūras pili beidzot sāks remontēt!

Kultūras ziņas

Noziedznieku pāris Bonija un Klaids Dailes teātrī

Latviete startēs prestižā modes konkursā!

Latviete startēs prestižā modes konkursā Ķīnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares 4.kursa studente Evija Šaitere jau pēc nedēļas dosies uz Honkongu, lai piedalītos starptautiskā modes dizaina konkursa finālā “Fashion Future for Hong Kong 2016”. Latvijas pārstāve izraudzīta kā viena no tikai četriem finālistiem, kas šajā konkursā pārstāvēs Eiropu.

Evija konkursam pieteikusi četras tērpu skices un atlases kārtā pēc projekta izvērtēšanas tika izvirzīta finālam, kur studentei tiek apmaksāta viena tērpa izveide, kā arī ceļš un divu nedēļu uzturēšanās Honkongā. Kolekcijas radīšanā Evija ietekmējusies no kādas beļģu mākslinieces vaska figūras.

Kā izteicies Didjē Grambahs, kurš ir Parīzes Modes nedēļas organizators, ja par tevi nezina Parīzē, Ņujorkā vai Honkongā, tu, kā modes dizainers neeksistē. Latvijas Mākslas akadēmijas studentes iekļaušana Eiropas kontinenta finālistu sarakstā, profesionāļi jau vērtē, kā uzvaru.

"Tās skolas, kas tur ir vēl iekļuvušas, arī “Central Saint Martins” Parīzes modes skola, tās ir tādas skolas, ar kurām salīdzinoši kaut vai budžeta ziņā, kā tiek finansētas programmas, tajā ziņā mēs neesam konkurenti; bet tajā pašā laikā rezultātā, kad ir projekti un nav redzams, no kurienes tas autors ir un viņa ir tikusi iekšā, nu tas ir  superīgi," saka LMA profesors Aigars Bikše.

Dalība tik prestižos starptautiskos konkursos jaunajam dizaineram  nodrošina ievērojamu atpazīstamību modes pasaulē un pamatīgu atspēriena platformu nākamajiem projektiem.

Jau vēstīts, ka modes konkurss un "Fashion Future for Hong Kong 2016" festivāls norisināsies Honkongā, Ķīnā, no 7. līdz 14. jūnijam Honkongas konferenču un izstāžu centrā (HKCEC).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti