Jauno modes dizaineru konkursā uzvarējusi Ineta Urtāne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par Latvijas modes nedēļas "Modes manifestācija" konkursa "Jaunais talants" uzvarētāju kļuvusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studente Ineta Urtāne. Viņa ieguvusi galveno balvu – kolekcijas komercializāciju "Taste Latvia", lsm.lv pavēstīja modes nedēļas rīkotāju pārstāvis Kaspars Līcītis.

Savukārt žūrijas speciālo balvu par radošumu ieguva Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēknis Džeims Miezis. Viņš ir izcīnījis iespēju apmeklēt Modes mārketinga un menedžmenta divu nedēļu kursu Milānā, "New Academy of Fine Arts".

Inetas Urtānes kolekcijas nosaukums – UNKNO ir atvasinājums no angļu vārda unknown (nepazīstams un nezināms) saīsinājuma. UNKNO koncepcija un vērtība ir funkcionalitāte. Kolekcijā dominē grafīta pelēkās toņu nianses un īpatnēji zaļais. Kolekcijas pamatā ir ideja par klasiska krekla transformāciju.

Par Džeima Mieža, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņa, kolekcijas galveno iedvesmas avotu tika izvēlēta Ivara Heinrihsona daiļrade, aizgūstot pretmetu principu ekspresīvais un mierīgais, kas apģērbā izpaužas izvēlētajā materiālu krāsu gammā, konstruktīvajā risinājumā, kā arī radītajā koptēlā, veidojot to ar minimālisma stila raksturu. Kolekcijas galvenais mērķis bija stilistiski paplašināt robežas klasiskajā vīriešu garderobē.

Konkursam “Jaunais talants” savus darbus bija aicināti pieteikt modes dizainu studējošie Latvijas iedzīvotāji. Konkursa uzvarētāju izvēlējās starptautiska žūrija. No 11 konkursā pieteiktajām kolekcijām dalībai finālā tika izvēlētas piecas labākās.

"Mūsu konkursa ideja ir sniegt iespēju topošajiem modes dizaineriem gūt pirmo rūdījumu, parādot savus darbus plašākai auditorijai. Ieguvēji ir arī skatītāji, kam tika sniegta lieliska iespēja redzēt un salīdzināt dažādu mācību iestāžu modes dizaina studentu darbus," skaidro modes nedēļas kuratore, Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa.

"Kopumā esam ļoti apmierināti ar topošo modes dizaineru spēju ātri adaptēties skašu sagatavošanas procesa dinamikai un veiksmīgi izrādīt savu kolekciju tik plašai publikai. Arī konkursa žūrija pozitīvi novērtēja konkursantu skates, kurās bija saskatāmi dažādi dizaina rokraksti. Izvēloties uzvarētāju, konkursa žūrijas spriedums bija vienbalsīgs – Inetas Urtānes kolekcija bija labākā, vērtējot dizaina, kvalitāti un iespēju to padarīt komerciālu," uzsver Danosa.

Konkursā piedalījās studenti no Latvijas Mākslas akadēmijas (Melānija Vilka, Ineta Urtāne, Laima Jurča, Anete Agneta Krišjanova), Rīgas Dizaina vidusskolas (Madara Nusbauma, Jevgēnija Ņekazakova, Džeims Miezis) un Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmas “Materiālu tehnoloģija un dizains” (Anna Elizabete Kasparsone, Jeļizaveta Brovkina, Agnese Ozola).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti