Izsludina konkursu par Eiropas koru olimpiādes apbalvojumu dizainu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamā gada vasarā  - no 16.jūlija līdz 23.jūlijam - Rīgā notiks 3. Eiropas koru olimpiāde un Nāciju „Grand Prix Rīga 2017”. Iecerēts, ka vērienīgais koru pasākums nākamā gada vasarā Rīgā pulcēs ap 200 pasaules koru un 12 000 dziedātāju. Plānots, ka pasākumi notiks ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, tostarp jaunajās koncertzālēs reģionos.

Tagad tiek izsludināts konkurss ar mērķi atrast mākslinieciski augstvērtīgu un oriģinālu risinājumu balvām un medaļām. Tāpat pretendenti aicināti piedāvāt risinājumus starptautiskai reprezentācijas dāvanai - no pasākuma logotipa atvasinātam “Rīgas gailim”, kas tiks dāvināts ārvalstu partneriem, aicinot 2017.gadā apmeklēt Rīgu un piedalīties 3.Eiropas koru olimpiādē. Konkursa pretendentiem jāiesniedz šādas skices un dizaina risinājumi:

1) 3. Eiropas koru olimpiādes uzvarētāju balvām  un medaļām;

2) „Nāciju Grand Prix Rīga 2017” uzvarētāju balvām un medaļām;

3) Reprezentācijas dāvanai “Rīgas gailis”.

Eiropas koru olimpiāde notiek reizi divos gados, tās ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā kordziedāšanas sacensībā. Pasākuma moto: “Singing together brings nations together” – „Kopā dziedāšana vieno tautas”.

Plānots, ka 3.Eiropas koru olimpiādē un „Nāciju Grand Prix” pasaules līmeņa koru sacensībās noskaidros Eiropas čempiona titulu ieguvējus un „Nāciju Grand Prix Rīga 2017” titulus. Katra līmeņa konkursa laureāti tiks godināti svinīgās apbalvošanas ceremonijās, publiski pasniedzot tiem uzvarētāja balvu un medaļu par izcīnīto vietu sacensībās. Tādēļ apbalvojumiem ir nozīmīga loma, tiem jābūt vizuāli pievilcīgiem, izteiksmīgiem un pamanāmiem, piedomājot arī pie atraktīva to pasniegšanas veida.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

 Eiropas koru olimpiādi rīko Rīgas Tūrisma attīstības birojs sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju “Interkultur”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti