Dānijā būvēs Andersena pasaku muzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Hansa Kristiana Andresena dzimtajā pilsētā Odensē, Dānijā, sāks vērienīgā Andersena pasaku muzeja būvniecību. Konkursā par pasaulē visvairāk tulkotā autora daiļrades cildināšanas tempļa projekta autorību uzvarējis Japāņu arhitekts Kendo Kura, kurš arī projektēs 2020.gada olimpisko spēļu stadionu Tokijā.

Pasaku muzeja celtniecībai izlietos 45 miljonus eiro un tas pletīsies 5600 kvadrātmetru platībā. Divas trešdaļas muzeja atradīsies pazemē, kur izbūvēs milzīgu brīnumu dārzu.

„Muzeja veidošanā izmantosim ilgtspējīgus, dabiskas izcelsmes un tīrus materiālus. Mēs vēlamies radīt jauna veida muzeju, kas radikāli atšķirsies no ierastajām betona kastēm,” stāstīja arhitekts Kura.

Muzeju eksperti uzskata, ka šī vieta pārspēs visus līdzšinējos interaktīvos muzejus, kas aprīkoti ar modernākajām tehnoloģijām.

Atšķirībā no ierastās projektēšanas kārtības vispirms tika izplānota pasaku muzeja ekspozīcija un ēkas arhitektūra tai bija jāpielāgo. Arhitekts izmantos daudz kokmateriāla, jo muzeja galvenā ideja un motīvs ir mežs un notikumi tajā. Andersena pasakās visi notikumi sākas ar to, ka varonis ieiet mežā.

„ Muzeju veidojam tādu, lai ienākot pa ieejas durvīm un iznākot muzeja otrā galā, apmeklētājs būtu piedzīvojis neaizmirstamu ceļojumu cauri vienotam stāstam. Šeit būs tik daudz inovatīva, ka tas lauzīs līdzšinējos priekšstatus par muzeju iespējām,” pārliecināta ir muzeja ekspozīcijas līdzautore Itnija Ovensa.

Muzeja būvniecība sāksies nākamā gada sākumā, un to plānots pabeigt 2020.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti