Dombrovskis: Trampa administrācijas ekonomiskā politika - pragmatiskāka nekā retorika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumi un plāni attiecībā uz starptautisko tirdzniecību un ASV ekonomikas aizsargāšanu raisīja bažas un ir pietiekami daudz neskaidrību par ASV administrācijas politiku, tomēr tās pārstāvju signāli liecina, ka praktiskie risinājumi ir pragmatiskāki nekā politiskā retorika, atzina Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis.  

Komentējot bažas par Trampa administrācijas politikas ietekmi uz globālo ekonomiku, Dombrovskis LTV “Rīta panorāmai” norādīja, ka vēl ir jāvērtē, kas no visas Trampa retorikas un aktualizētajiem jautājumiem materializēsies darbībā.

Pagaidām attiecībā uz finanšu sektora regulējumu, “signāli bija pietiekami pozitīvi”, ASV administrācija gatava turpināt starptautisku sadarbību, un nav identificētas pazīmes, ka gaidāma liela mēroga deregulācija sistēmiski nozīmīgos globālos jautājumos.

Savukārt intervijā Latvijas Radio Dombrovskis atzina, ka, runājot ar ASV administrācijas pārstāvjiem, noprotams, ka praktiskie risinājumi, kas piedāvāti, ir pragmatiskāki nekā politiskā retorika.

Tāpēc Eiropas Komisija prognozē, ka globālā izaugsme šogad un nākamgad pastiprināsies, sasniedzot aptuveni 3%, sagaidāma stabila izaugsme ASV, arī Eiropas ekonomika augs, savukārt Ķīnas izaugsmes nobremzēšanās nebija tik strauja, kā bažījās pirms gada vai diviem, norādīja Dombrovskis.
 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti