Ziemassvētku recepte: Pāri palikusī siļķe un siers atdzimst salātos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nedēļas apskati - tā receptes no nedēļas laikā gatavotajiem ēdieniem sauc Ligita Kovtuna, ēst gatavošanas entuziaste un laikrakstu „Laiks" un „Brīvā Latvija" galvenā redaktore.

Viņa saka - tas ir radošs piegājiens ēdiena gatavošanai, jo izmest ēdienu ir amorāli. Kovtunai ir savs „Nedēļas apskats" arī Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam.

„Man Ziemassvētkos vienmēr ir galdā „siļķe kažokā" – siļķe kopā ar ābolu, sīpoli, olu un krējumu. Sakapāju, sajaucu; lai skaistāk izskatītos, uz šķīvja uzlieku zivs formā un pārdrupinu olas dzeltenumu," skaidro Kovtuna. „Ja ēdiens ir skaisti noformēts – visu kaut ko apēdīs..."

Bet pāri palikušo sieru Kovtuna sarīvē, klāt arī olu un papriku, sajauc ar krējumu un majonēzi – iznāk gardi salāti vai ko uzlikt uz apgrauzdētas baltmaizes klāt pie buljona.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti