Uzņēmējs: Pareizi pagatavojot Gī sviestu, tam rodas karamelizēta garša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gī jeb dzidrinātajam sviestam ir raksturīga karamelizēta garša, kas rodas pareizi izkausētā produktā, intervijā Pieci.lv atklāj Raunas uzņēmējs Ilmārs Ceriņš, kurš attīsta savu nelielo „Siera ražotni”.

Ceriņš atklāj, ka lielu daudzumu sviesta viņš karsē vairākas dienas temperatūrā, kas ir krietni zem simts grādiem. „Tad viss ūdens iztvaiko ārā, olbaltumvielas nokrīt lejā un piegruzd. Tur lēnām veidojas garša un krāsa šim sviestam,” stāsta ražotājs.

Kā stāsta Ceriņš, no Gī sviesta ir izkausēts ārā holesterīns. „Šis sviests izkūst pie cilvēka ķermeņa temperatūras. Un ja tu apēd šo sviestu, tas sadalās enerģijā. Tie ir labie tauki, kas ir vajadzīgi,” skaidro uzņēmējs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti