Steiks ar karamelizētiem sīpoliem un kartupeļiem - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Linda Tellgrena savā blogā „Lindas virtuve” raksta: „Es mīlu ēdienu”. Tas iedvesmojis Ilzi Jurkāni doties pie Lindas, lai smeltos idejas jaunām receptēm. Raidījumā „Es mīlu ēdienu” uzzini, kā pagatavot steiku ar karamelizētiem sīpoliem un kartupeļiem.

Lindas vīra Pītera profesija saistīta ar DNS sekvencēšanu. Arī Linda uzskata, ka labi gēni ir vērtība un mīlestība pret ēdienu arī viņas ģimenē ir ģenētiski iedzimta. Piemēram, viņas vecmāmiņa absolvēja Kaucmindes mājturības skolu un tagad mīlestību pret ēdienu Linda redz savā trīsgadīgajā dēlā Mārtiņā, jo viņam jau patīk gatavot.

Steiks ar karamelizētiem sīpoliem un kartupeļiem

Sastāvdaļas sīpoliem

  • 4 lieli sīpoli 
  • 60 g sviesta
  • 60 ml balzāmetiķa
  • 2 tējkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  • Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
  • Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns liek uz pannas sviestu. Izkausē un pagaida, kamēr sviests ir uzsilis. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar sviestu. Cep piecas minūtes, kamēr sīpoli sāk ‘svīst’ (izskatās skaisti spīdīgi).
  • Pievieno cukuru, sāli un balzāmetiķi.
  • Uz lēnas uguns cep 15-20 minūtes, pa laikam apmaisot. Pasniedz siltus (ja gatavo iepriekš, pirms pasniegšanas vienkārši uzsilda).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti