Sastāvdaļas:
- 200 g laba vītinātā šķiņķ "Prosciutto crudo''
- 3 svaigi čili pipari
- 3 ķiploku daiviņas
- olīveļļa
- sauja piparmētru
- 350 g spageti
- Cietais siers ''Dziugas'' (18 mēn.)
Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Shiraz Cabanet sarkanvīnu
Pagatavošana:
- Gaļu sagriež mazos gabaliņos.
- Čili atbrīvo no sēklām un sagriež palielās ripiņās
- Ķiploku daiviņas nomizo un ar naža asmeni saspiež, bet negriež.
- Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep ķiplokus. Kad eļļa pieņēmusi ķiploku smaržu un garšu, pašas ķiploku daiviņas izņem un izmet.
- Pannā liek čili, gaļu un visu apcep. Pēdējā minūtē pievieno pusi no sakapātajām piparmētrām.
- Spageti novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Nolejot ūdeni, nedaudz to atstāj un spageti ar visu ūdeni pievieno pannas saturam.
- Pannas saturu pārslaka ar olīveļļu, pārber ar atlikušajām piparmētrām un visu sacilā kopā.
- Pasniedz uzreiz karstus ar rīvētu cieto sieru.