Pasta adriano jeb pasta ar vītināto šķiņķi, čili un piparmētrām - recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Restorāna “Casa Nostra” īpašnieki Sandra un Adriano uzaicinājuši "Es mīlu ēdienu" vadītāju Ilzi Jurkāni uz savām mājām Valmierā, lai īsti itāliskā garā un ar ģimenes sajūtu gatavotu pastu adriano jeb pastu ar prosciutto crudo, čili un piparmētrām. Te recepte. 

Sastāvdaļas:

  • 200 g laba vītinātā šķiņķ "Prosciutto crudo''
  • 3 svaigi čili pipari
  • 3 ķiploku daiviņas
  • olīveļļa
  • sauja piparmētru
  • 350 g spageti
  • Cietais siers ''Dziugas'' (18 mēn.)

 

Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Shiraz Cabanet sarkanvīnu

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriež mazos gabaliņos.
  2. Čili atbrīvo no sēklām un sagriež palielās ripiņās
  3. Ķiploku daiviņas nomizo un ar naža asmeni saspiež, bet negriež.
  4. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep ķiplokus. Kad eļļa pieņēmusi ķiploku smaržu un garšu, pašas ķiploku daiviņas izņem un izmet.
  5. Pannā liek čili, gaļu un visu apcep. Pēdējā minūtē pievieno pusi no sakapātajām piparmētrām.
  6. Spageti novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Nolejot ūdeni, nedaudz to atstāj un spageti ar visu ūdeni pievieno pannas saturam.
  7. Pannas saturu pārslaka ar olīveļļu, pārber ar atlikušajām piparmētrām un visu sacilā kopā.
  8. Pasniedz  uzreiz karstus ar rīvētu cieto sieru.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti