Karamelizēti augļi ar sukādēm - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

LTV raidījuma “Ciemiņš virtuvē” satiekas divi labākie Latvijas šefpavāri - Raimonds Zommers un Lauris Aleksejevs. Saldajā ēdienā Zommers pagatavoja karamelizētus augļus ar sukādēm.

Saldais ēdiens “Apslēptie augļi”

3 personām

Sastāvdaļas

  • Sviests - 40 g
  • Āboli - 3 gb.
  • Apelsīni - 3 gb.
  • Brūnais cukurs - 100 g
  • Olas - 2 gb.
  • Mīkla - 200 g
  • Sukādes (rieksti, mandeles, dzērvenes)
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

Katlā liek sviestu ar cukuru, pievieno nomizotus, kubiņos sagrieztus ābolus. Notīra apelsīnus, izfilē (sadala pa daiviņām, atbrīvojot no cietām mizām, šķiedrām). Apelsīnus un sukādes pievieno āboliem, lai karamelizējas.

Apceptos augļus liekt trauciņā. Mīklu izlīdzina, izspiež trauciņa lieluma mīklas riņķi.  Uzputo olu, apsmērē kārtīgi trauciņa augšdaļu, pārklājot ar rūpīgi uzspiestu mīklas riņķi. Apsmērē ar kārtīgi samaisītu olas baltumu un dzeltenumu deserta augšu. Liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm  200 grādos.

Pasniegšana

Ar mīklu apklātajiem deserta trauciņiem uzber pūdercukuru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti