"Es mīlu ēdienu" 11. sērija
JAUNA SEZONA! "Es mīlu ēdienu" 1. sērija

"Es mīlu ēdienu!" 12. sērija

Jēra sirds tartars - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ilzes Jurkānes un kulinārijas šova "Es mīlu ēdienu"  garšas ceļojums Igaunijā noslēdzas. Šoreiz Centrāligaunija. Ilze paviesosies "Poltsamaa" vīna darītavā. Pa ceļam apskatīs ne vienu vien muižu un pili, kā arī dosies ciemos pie Anta Uustalu uz "Oobiku gastronomy farm". Kopā ar Antu taps jēra sirds tartars un glazēta sama fileja ar selerijas sakņu biezeni.  Citas pārbaudītas receptes te. 

artaram:

  • 1 svaiga jēra sirds
  • 1 šalotes sīpols
  • olīveļļa, sāls un pipari

Salātiem:

  • 1 svaigs gurķis
  • 1 ēdamkarote jūras zāļu

Ajoli mērcei:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 grillēta, nomizota paprika
  • sāls, pipari, olīveļļa

Maizei:

  • 1 glāze rudzu miltu
  • 1 glāze pilngraudu kviešu miltu
  • 1 glāze ūdens
  • sāls un nedaudz cukura

Marinētām bietēm:

  • 200 g baby bietes vai šķēlītēs sagrieztas parastās
  • 2 ēdamkarotes sinepju sēklu
  • 1 glāze baltvīna etiķa
  • sāls un pipari

Pagatavošana:

  1. Pagatavo tartaru: jēra sirdi atbrīvo no taukiem un cīpslām. Smalki sakapā. Šalotes sīpolu smalki sakapā, pievieno gaļai. Pievieno nedaudz olīveļļas, sāli un piparus. Visu samaisa kopā un atstāj uz 10-15 minūtēm garšām sajaukties kopā.
  2. Pagatavo salātus: gurķi sarīvē vai sagriež smalkos kubiņos un sajauc kopā ar jūras zāli.
  3. Pagatavo ajoli mērci: grillētu papriku liek blenderī, pievieno olu dzeltenumus un olīveļļu un sakuļ kopā. Pavārs olu dzeltenumus pirms tam vakumā uzkarsē līdz 63 °C, bet mājas apstākļos to var izlaist.
  4. Pagatavo maizīti: abu veidu miltus sajauc kopā, pievieno nedaudz sāli un cukuru. Pamazām pievieno un iejauc remdenu ūdeni, kamēr veidojas vijīga mīkla, kas nelīp pie rokām. Mīklu plāni izrullē, klāj uz cepamplāts un cep cepeškrāsnī 200 °C 10-15 minūtes. Karstu sagriež vai salauž gabalos.
  5. Bietes nomizo un iemarinē ar baltvīna etiķi, sinepju sēklām, sāli un pipariem. Marinē vismaz 12 stundas. Tad ar visu marinādi vāra, līdz marināde reducējas un bietes ir al dente.
  6. Servē tartaru ar ajoli mērci, klāt pasniedz gurķu salātus un marinētās bietītes, un kraukšķīgo maizīti.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti