Sastāvdaļas:
- 1 sama fileja
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes plūmju mērces
- 1 selerijas sakne
- 50 ml saldā krējuma
- 50 ml piena
- 2 salātu galviņas
- 100 g baby burkāniņu
- sāls, pipari, medus un citrons
Pagatavošana:
- Pagatavo samu: sojas mērci samaisa kopā ar plūmju mērci. Fileju atbrīvo no ādas un no abām pusēm noglazē ar šo maisījumu. Ļauj garšām savilkties 5 minūtes, tad cep uz pannas no abām pusēm 1 minūti. Tad liek krāsnī uz 180 °C sešas minūtes. Pirms pasniegšanas vēlreiz noglazē ar mērci.
- Pagatavo biezeni: selerijas sakni nomizo, sagriež mazos kubiņos un vāra, līdz tie mīksti. Tad sablenderē un ieputo saldo krējumu un siltu pienu. Pēc garšas pievieno sāli.
- Burkāniņus novāra sālsūdenī. Kad tie gandrīz gatavi, apcep uz pannas nedaudz sviestā. Cepot pievieno nedaudz citrona sulas, sāli, piparus un tējkaroti medus.
- Salātgalviņu pārgriež uz pusēm un uz grila nedaudz apdedzina.
- Sama filejas gabaliņu pasniedz ar biezeni, burkāniem un grilētajiem salātiem.