Garneļu bumbas ar mērci - «Es mīlu ēdienu» recepte

Mārtiņš Reinis ir viens no austeru festivāla Latvijā veidotājiem un savas zināšanas par tām apguvis Francijā. Garneļu bumbas ar mērci pie Mārtiņa baudīt devās dzīves gardēde Ilze Jurkāne, kura arī šajā rudenī turpina mīlēt ēdienu

Sastāvdaļas:

  • 400 g svaigu attīrītu garneļu(nevajag ņemt lētākās. Labāk jo lielākas, jo labāk samalsies)
  • 130 g cūku tauku
  • Sāls un nedaudz cukura
  • Citronpipari
  • 1 olas baltums
  • Kukurūzas ciete
  • Rīsu etiķis
  • Brūnais cukurs
  • Soja
  • Sezamsēklas (melnas un gaišas, neapgrauzdētas)
  • Eļļa
  • Majonēze
  • Mārrutki

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Riesling baltvīnu

Pagatavošana:

  1. Svaigas, no čauliņām attīrītas garneles samaļ.
  2. Samaltajai masai pievieno cūku taukus proporcijā 3:1 (3 - garneles, 1 -tauki, var likt arī citus taukus)
  3. Olas baltumam pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Putošanas beigās pievieno vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes un vēl nedaudz paputo.
  4. Samaltajām garnelēm pievieno rīsu etiķi, brūno cukuru, sāli un sojas mērci, kā arī citronpiparus un vienu ēdamkaroti saputotā olas baltuma. Visu sajauc kopā.
  5. No sajauktās masas izveido bumbiņas, apviļā sezama sēkliņās  (melnās un gaišās, neapgrauzdētās)  un cep sakarsētā eļļā. Bumbiņas izcepušās, kad uzpeld augšā.
  6. Pasniedz ar mērcīti – majonēzē iemaisītiem mārrutkiem.
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti