Foreles fileja ar jaunajiem kartupeļiem un Holandes mērci - recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pavārs, aktīvists, kustības «Gatavo dabā» autors Renārs Purmalis Kārļamuižā rosina gatavot foreles fileju ar jaunajiem kartupeļiem un holandes mērci. Tā ir viena no Latvijas Televīzijas šova "Es mīlu ēdienu" receptēm. 

Sastāvdaļas:

  • 2 svaigas "Kārļos" audzētas forelītes,
  • sāls un "Santa Maria" pipari,
  • 500 g jauno kartupeļu,
  • 100 g kale jeb lapu kāpostu,
  • 50 g sviesta cepšanai,
  • ķiršu tomātiņi,
  • Holandes mērcei: 2 olu dzeltenumi, 150 g sviesta, ¼  citrona sulas, jūras sāls un "Santa Maria" Provansas garšvielu maisījums vai kaltēti garšaugi – pētersīļi, dilles, raudene.

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Chardonnay baltvīnu

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu liek vārīties. Vāra ne līdz galam mīkstus, tad nolej ūdeni un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas uz pannas apcep sviestā, cepot pievienojot arī kale kāposta lapiņas un svaigus ķiršu tomātiņus.
  2. Pagatavo Holandes mērci: bļodiņā kuļ olu dzeltenumus. Katliņā izkausē sviestu. Sakultajiem olu dzeltenumiem pakāpeniski pievieno siltu sviestu, nepārtraucot kulšanu, kā arī citrona sulu un garšvielas. Kuļ, kamēr mērce bieza, zīdaina un viendabīga. Noregulē garšu starp skābu, sāļu, saldu.
  3. No katras zivs izgriež divas skaistas filejas. Vispirms zivi atbrīvo no žaunām un iekšām, tad nogriež galvu un gar galveno asaku nogriež vienu, pēc tam otru filejiņu. Visas neizmantotās zivs daļas atstāj zupai.  Pirms pasniegšanas uz otras pannas fileju apcep sviestā, pievienojot vien sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti