Blogerēm patīk eksperimentēt ar mūsdienīgiem un citu valstu produktiem, un viņas tic, ka uzturā pareizā vieta ir rupjmaizei, ķiplokiem, cūku pupām, rāceņiem un lauku āboliem, bet tajā pašā laikā viņu blogā valda kontrastu kopums, kas latvisko apvieno ar pilsētas skrējienam modernām lietām – timiānu, kokosriekstu eļļu un zemesriekstu sviestu.
Dateļu konfektes
Šis gardums ir kā izcils saldā, rūgtā un sāļā balanss. Garšo gluži kā konfektes ar pildījumu, pagatavojamas aptuveni 10 minūtēs. Našķis garšos arī tiem, kas dateles parasti neēd.
Sastāvdaļas
- 20 lielas, sulīgas dateles
- tumšā šokolāde (vismaz 70% kakao saturs)
- zemesriekstu sviests (bez pievienotiem saldinātājiem)
- kokosriekstu eļļa
- sāls
Pagatavošana
No datelēm izņem kauliņus, ar nazi tajās iegriežot līdz viducim.
Šokolādi salauž mazos gabaliņos un ievieto 10 datelēm vidiņā, aiztaisa tās ciet.
Zemesriekstu sviestu ar tējkaroti iepilda vidiņā pārējām 10 datelēm, aiztaisa tās ciet.
Uzkarsē pannu ar tējkaroti kokosriekstu eļļas.
Liek dateles uz pannas un apcep no abām pusēm aptuveni 2-3 minūtes, līdz šokolāde sāk kust un dateles sulot.
Noņem no pannas un liek uz salvetēm nosusināties. Ļauj tām atdzist - tad tās būs viegli kraukšķīgas no ārpuses, bet mīkstas iekšpusē.
Pārkaisa ar šķipsniņu sāls.