Kuskusam:
- 250 g kuskusa
- 1 sīpols
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 burkāns
- 1 neliels cukīni
- 2 saulē kaltēti tomāti
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- zaļumi – pētersīļi un kinza
- sāls, "Santa Maria" pipari, čili
- eļļa cepšanai
Garneļu čaulu mērcei:
- garneļu čaulas
- sīpols
- ķiploks
- burkāns
- fenhelis
- tomātu pasta
- kokosriekstu piens (vai krēms)
- saldais krējums
- tom yum pasta
- sojas mērce
- zivju mērce
- sāls, "Santa Maria" pipari, čili
- kartupeļu milti iebiezināšanai
Garnelēm:
- svaigas tīģergarneles ~15 gab.
- 1 daiviņa ķiploka
- sauja svaigu pētersīļu
- 1 čili
- 30 g sviesta
- eļļa cepšanai
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Grigio baltvīnu
Pagatavošana:
- Pagatavo dārzeņu kuskusu. Sīpolu, ķiploku, burkānu un tomātus smalki sakapā un liek cepties. Kad dārzeņi sacepušies, iemaisa tomātu pastu. Tad pieber kuskusu, apmaisa, pievieno ūdeni tik daudz, cik kuskuss ņem pretī. Ūdeni labāk pievienot pa daļām, lai nav par daudz, jo tad kuskuss saies putrā. Pievieno garšvielas, pavāra uz lēnas uguns 2 minūtes, tad noņem no uguns, bagātīgi pārber ar pētersīļiem, kinzu, uzliek vāku un ļauj garšām savilkties.
- Pagatavo garneļu mērci. Liek katliņā apcepties rupji sagrieztu sīpolu, pāris daiviņu ķiploku, burkānu un fenheli. Kad dārzeņi sacepušies, pievieno tomātu pastu. Apmaisa. Pievieno garneļu čaulas. Pielej nedaudz ūdens un ļauj pasautēties. Pievieno kokosriekstu pienu un saldo krējumu. Pievieno visas garšvielas pēc garšas. Nokāš, pēc tam iebiezina ar kartupeļu miltiem.
- Sagatavo garneles. Uz kārtīgi sakarsētas pannas uzlej eļļu. Liek garneles cepties vienā kārtā 1 minūti no katras puses tā, lai garneles būtu tikai “aprautas”, kļūtu viegli rozā. Samazina karstumu uz minimālo, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, pētersīļus, čili un piciņu sviesta. Maisot pasautē vienu minūti.