Cukini kūciņas ar burkāniem - «Es mīlu ēdienu» recepte

Piedāvājam nelielu garšu ceļojumu pa Igauniju. Ko mūsu kaimiņi ceļ galdā un kāda ir mūsdienu Igaunijas garša?! Lai to noskaidrotu Latvijas Televīzijas raidījums "Es mīlu ēdienu" viesojas Dienvidigaunijā. Pabūs pie setiem un paklausīsies daudzbalsīgas dziedāšanas tradīciju, ciemosies Nori un palūkosies, kā te gatavo sieru, ies pirtī "Mooska sauna" un vakariņos pie Edas Vērojas. Citas pārbaudītas receptes te. 

Sastāvdaļas:

  • 1-2 jauni cukini bez sēklām un ar mīkstu miziņu
  • 6 burkāni
  • 150 g kūpināta cūkas šķiņķa
  • 300 g svaigu gaileņu
  • 6-7 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes rabarberu sulas
  • 100 g zaļumu pesto
  • 100 g sviesta
  • 150 g cietā tipa vai Čedaras siera
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, medus

Pagatavošana:

  1. Burkānus nomizo un ar slaiseri vai mizojamo nazīti sašķēlē plānās šķēlītēs. Ķiploku daiviņas nedaudz sašķaida, attīra no mizām.

  2. Pannā izkausē nedaudz sviesta, pievieno ķiploku daiviņas un apcep burkānus. Kad burkāni jau gandrīz gatavi, pievieno rabarberu sulu, tējkaroti medus un sāli pēc garšas.

  3. Sīpolus un divas ķiploku daiviņas sakapā, gaļu sagriež mazos gabaliņos, sēnes ar rokām saplūkā vai sagriež rupjos gabalos.

  4. Sīpolus sakapā un apcep uz pannas sviestā. Kad sīpoli gandrīz zeltaini, tiem pievieno šķiņķi, sēnes un ķiplokus. Cep, līdz sēnes zeltainas.

  5. Cukini nomizo un sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Šķēles apcep uz pannas sviestā no abām pusēm zeltainas.

  6. Tomātus sagriež ripiņās, sieru sarīvē

  7. Cukini šķēles liek servējamā traukā, tām virsū sēnes ar šķiņķi un sīpoliem. Visu nosedz ar tomātu ripiņām un rīvēto sieru. Pāri klāj vāku vai foliju un ļauj garšām savilkties un sieram pakust 5 minūtes. Tad pasniedz kopā ar burkāniem.

 

 

 

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti