Burkānu zupa ar pistācijām - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Linda Tellgrena savā blogā „Lindas virtuve” raksta: „Es mīlu ēdienu”. Tas iedvesmojis Ilzi Jurkāni doties pie Lindas, lai smeltos idejas jaunām receptēm. Raidījumā „Es mīlu ēdienu” uzzini, kā pagatavot burkānu zupu ar pistācijām.

Linda ir dzimusi Latgalē un Rīgā mācījusies par juristi. Pēc studijām Linda nedaudz paceļoja pa pasauli, kādu laiku dzīvoja Japānā un Dānijā un tad pārvācās uz Beļģiju, kur pavadīja astoņus gadus. Briselē, kur Linda strādāja par padomnieci lauksaimniecības un mežsaimniecības jautājumos Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā, viņa iepazinās ar savu vīru Pīteru, kurš savukārt nāk no Zviedrijas.

„No manas mīlestības pret ēdienu arī radies blogs – ar savu degsmi un mīlestību gribēju tajā dalīties. Blogu sāku rakstīt, kad vēl atrados Briselē, tā bija sava veida aizbēgšana no visa tā papīru darba, stresa un spriedzes. Tas bija kaut kas man pašai, jo es darīju kaut ko praktiski ar savām rokām,” stāsta Linda.

Burkānu zupa ar pistācijām

Sastāvdaļas

  • 2 lieli dzelteni sīpoli, sagriezti gabaliņos
  • 4 burkāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
  • 4 daiviņas ķiploka, sagrieztas gabaliņos
  • 3 tējkarotes sviesta
  • 400 ml dārzeņu (veģetārajai versijai) vai vistas buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • sāls un pipari pēc garšas
  • garšvielas pēc izvēles (karijs, kajēnas pipari, čili, ingvers, saldās paprikas pulveris, kardamona sēklas, sinepju sēklas utt.)
  • pistācijas (bez sāls) pārkaisīšanai.

Pagatavošana

Lielākā katlā izkausētā sviestā, nepārtraukti maisot, pāris minūtes uz vidējas uguns apcep visas garšvielas (ja cep kardamona vai sinepju sēklas, pannai jāliek vāks). Pievieno gabaliņos sagriezto sīpolu, ķiploku un cep vēl divas minūtes. Tad pievieno burkānus, cep uz vidējas uguns piecas minūtes.

Pievieno buljonu. Izmaisa un liek pannai vāku virsū. Sautē 20 minūtes uz mazas liesmas, līdz burkāni mīksti. Lej blendera krūzē burkānu masu, sablendē, lai veidojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Pielej saldo krējumu un izmaisa.

Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas zupu uzsilda. Lej bļodiņās un pārber ar pistācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti