Nekādu lieku sastāvdaļu, tīrs un vienkāršs ēdiens. Vēl gardi izdodas šo kūku pagatavot, ja izmanto valriekstus. Jogurtu var miksēt arī ar vājpiena biezpienu.
Nepieciešams:
- 150 g dateļu,
- 1,5 līdz 2 glāzes Indijas riekstu,
- 1 ēdamkarote kokosriekstu sviesta,
- 400 g biezas konsistences bezpiedevu jogurta,
- 2 līdz 3 ēdamkarotes medus,
- svaigi augļi.
Pagatavošana:
Dateles izmērcē vismaz 10 minūtes, lai tās būtu ļoti mīkstas un ķepīgas. Tad liek blenderī riekstus kopā ar datelēm un kokosriekstu sviestu, sablendē un liek plānā kārtiņā kūkas veidnē (vislabāk 26 cm kūkas veidne, pamatnē liek cepampapīru).
Bezpiedevu jogurtu sajauc kopā ar medu, lai nedaudz saldinātu un noņemtu jogurtam raksturīgo skābo garšu.
Noklāj jogurta masu pār riekstu pamatni un uz nakti liek ledusskapī.
Ēd nākamajā dienā, pirms pasniegšanas rotā ar svaigiem augļiem. Var izmantot arī saldētus augļus.
Recepte sagatavota pēc Lizetes Pugas grāmatas "Veselīgi našķi bērniem".