Ierādi bērnam recepti: Pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Ziemassvētki bez pīrāgiem? Nē, kā nu bez tiem! Ne velti vairākās paaudzēs Ziemassvētku vecītim skaita “pīrāgam nabagam abi gali apdeguši”.

Tad nu laiks mazajiem parādīt ļoti vienkāršu pīrāgu recepti.

Nepieciešams:

  • 250 ml piena,
  • 2,5 līdz 3 glāzes miltu,
  • 50g svaiga rauga,
  • 150 g sviesta,
  • ēdamkarote cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • ola pārziešanai,
  • ķimenes.

Pildījumam:

  • 200 g žāvētas cūkgaļas,
  • sīpols,
  • pipari.

Pagatavošana:

Uzsilda (nedrīkst uzvārīt!) pienu. Siltajā pienā iedrupina raugu, pieliek sāli un cukuru, kārtīgi sakuļ, lai raugs izmaisās pienā. Tad liek klāt miltus pa nelielām porcijām. Pieliek apmēram divas glāzes, samaisa, tad mīklā liek mīkstu sviestu un mīca, liek klāt vēl miltus, līdz sanāk vijīga mīkla. Iespējams, nebūs nepieciešamas trīs glāzes miltu, bet varbūt mazāk, jo mīklai jābūt mīkstai.

Mīklu samīca, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 20 līdz 30 minūtēm liek ledusskapī.

Gaļu sagriež smalki, sajauc ar sīki sakapātiem sīpoliem un pipariem.

Bērniem pīrāgus veidot būs pagrūti, tāpēc ieteicams izvēlēties vienkāršāku variantu.

Galdu apkaisa ar miltiem, uz tā liek mīklas pikuci (krietna kartupeļa lielumā) un izveltnē plānu apli. Apli sagriež astoņās daļās, iegūstot astoņus trīsstūrus.

Katra trīsstūra platajā galā liek pildījuma kaudzīti un no platākā gala mīklu rullē uz tievāko. Uz plāts liekot, pīrādziņus saliec kā mēnestiņus, pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un cep 220 grādos skaisti brūnus.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti