Gatavojam kopā! Siera, tomātu un bazilika kēkss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Kēksi mēdz būt saldi un sāļi. Šodien gatavosim sāļo kēksu.

Nepieciešams:

  • 2 glāzes miltu
  • 3 olas
  • 1 glāze paniņu
  • 2 tomāti
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100g siera
  • 1 ēdamkarote cepampulvera
  • sāls
  • pipari
  • baziliks

Pagatavošana:

Paniņas sajauc ar olām, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, rīvētu sieru, smalki sagrieztu baziliku, sāli un piparus.

Tomātus aplej ar karstu ūdeni, novelk mizu, sagriež gabaliņos, pieliek sagatavotajai paniņu un olu masai.

Tad masai pieliek cepampulveri un miltus, samaisa, lai iznāk mīkla skābā krējuma biezumā. Ja nepieciešams, pieliek vēl miltus.

Kēksa formu iesmērē ar taukvielām vai izklāj ar cepampapīru, lej mīklu formā un cep 200 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 - 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Šis sāļais kēkss garšos gan silts, gan auksts.

Variants: Cepiet nelielus kēksiņus speciālās formiņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti