Silta maltīte spelgonī - Ielu ēdienu festivāls kļūst par tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gandrīz uz Vecrīgas bruģa ceptas kartupeļu pankūkas, karsts upeņu pīrāgs un citi gardumi sestdien, 13. janvārī, nobaudāmi pasākumā, kas pamazām veidojas par vēl vienu Rīgas tradīciju. “Riga Street food” jeb Ielu ēdienu festivālā visi zināmākie restorāni tiekas, lai gatavotu un cienātu turpat apmeklētāju acu priekšā.

Vaļņu un Kaļķu ielu krustojumā Vecrīgā tiem, kuri pēc Jaunā gada mēģina ieturēt slaido līniju un atteikties no kārumiem, sestdien nebija ko meklēt. Te cepa, šmorēja, vārīja un pasniedza ziemai un salam raksturīgus ēdienus. Viss gatavošanas process notiek ārā, un paši pavāri atzīst, ka viņiem šis reizē ir arī kā salidojums.

Vietējo interese un tūristu sajūsma manāma ik uz soļa. Ielu ēdiens tiks gatavots līdz astoņiem vakarā. 

“Riga Street food festival” tiek rīkots tikai otro gadu. Bet izskatās, ka tas varētu kļūt par vēl vienu galvaspilsētas magnētu, kas piesaista pilsētas viesu interesi Rīgai ziemā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti