Ienākot kafejnīcā “Nude Coffee Roasters” Londonā, pirmais, ko sajūt gaisā, ir kafijas smarža. Patiesībā viss nav tik parasti, kā sākotnēji varētu likties. Šajā kafejnīcā visi kafijas dzērieni patiesībā satur alkoholu, jo tie ir alus un kafijas sajaukumi.
Viens no populārākajiem dzērieniem ir “lateils”, kas ir kafijas “Latte” un eila sajaukums. Šī dzēriena pagatavošanā alus tiek sajaukts ar kafiju un tam tiek pievienots īpašs krēms, kas dod piena garšu. Kafejnīcā tiek veidots ne tikai “lateils”, bet arī “espreso alus”, kurš gan pēc garšas vairāk atgādinot porteri.
“Mēs meklējām dzērienus ar dažādām garšām, piemēram, ar karameli un šokolādi. Jā, ar šīm garšām kafija iegūst īpašu garšu, taču mūsu uzdevums bija paplašināt garšu spektru. Pirms ilgāka laika pamēģinājām sajaukt alu ar kafiju, lai iegūtu jaunu dzērienu, kas izceltu abu dzērienu labākās garšas īpašības,” stāstīja “Nude Coffee Roasters” galvenais bārmenis Keins Stetons.
Alus – kafijas espreso gan nav paredzēts ikrīta lietošanai, jo tas ir visai stiprs. Tā stiprums ir 9%.
Šajā kafejnīcā ir ieviesta arī jauna profesija, kurā darbiniekam labi jāorientējas ne tikai kafijas, bet arī alus dzērienu pasaulē.
Pagaidām gan kafejnīca nevar lepoties ar ļoti daudziem apmeklētājiem, taču tai jau ir savi klienti, kas to atraduši caur sociālajiem tīkliem.
Apmeklētāji teikuši, ka sākotnēji alus un kafijas salikums varētu likties neticams, taču pagaršojot nākas atzīt, ka tā ir ļoti laba kombinācija.
Vietējie alus cienītāji saka, ka viņi izbauda dzērienu garšu, taču vairāk par vienu vai divām glāzēm to neesot iespējams izdzert. Kā galvenais pozitīvais aspekts tiek norādīts fakts, ka šajā alus dzērienā esošais kofeīns neļaus aizmigt pie bāra letes.