"Es esmu izmantojis labas lietas – spināti, selerija kāti. Ābols un avokado. Kāpēc šāds salikums – latviešu vēderam saprotams un ne mazāk svarīgs mums ir zaļie toņi," stāstīja pavārs.
Cilvēks ēd ar acīm, tāpēc tīkams krāsu salikums smūtijā ir no svara. Šī dzēriena pluss ir, ka šādā veidā cilvēkam var iebarot arī tādu veselīgu augli vai dārzeni, ko viņš atsevišķi nekad neēdīs.
Smūtija gatavošana:
Nepieciešami spināti, ledus, avokado, selerijas kāts, ābols, sāls un nedaudz ūdens. Var pieliet arī baltvīna etiķi vai balzamiko, kas nedaudz iedos skābumu.
Trīs porcijām vajadzēs divus seleriju kātus, 1/3 ābola, pusi avokado un kārtīgu sauju smalcināta ledus. To visu ieliek krūzē. Pievieno sāli, nedaudz baltvīna etiķa un sanāk svaigs, baudāms un vitamīniem bagāts smūtijs.