Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Lindu Rubenu un Ansi Grasmani

Raimonda Zommera dārzeņu smūtija recepte

Vitamīniem bagāts dārzeņu smūtijs – šefpavāra Raimonda Zommera recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dārzeņu smūtijs var būt ne tikai atsvaidzinošs un veselīgs, bet arī acij tīkams. To, kā pagatavot šādu dzērienu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" demonstrēja šefpavārs Raimonds Zommers.

"Es esmu izmantojis labas lietas – spināti, selerija kāti. Ābols un avokado. Kāpēc šāds salikums – latviešu vēderam saprotams un ne mazāk svarīgs mums ir zaļie toņi," stāstīja pavārs.

Cilvēks ēd ar acīm, tāpēc tīkams krāsu salikums smūtijā ir no svara. Šī dzēriena  pluss ir, ka šādā veidā cilvēkam var iebarot arī tādu veselīgu augli vai dārzeni, ko viņš atsevišķi nekad neēdīs.

Smūtija gatavošana:

Nepieciešami spināti, ledus, avokado, selerijas kāts, ābols, sāls un nedaudz ūdens. Var pieliet arī baltvīna etiķi vai balzamiko, kas nedaudz iedos skābumu.

Trīs porcijām vajadzēs divus seleriju kātus, 1/3 ābola, pusi avokado un kārtīgu sauju smalcināta ledus. To visu ieliek krūzē. Pievieno sāli, nedaudz baltvīna etiķa un sanāk svaigs, baudāms un vitamīniem bagāts smūtijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti