Galvenais ēdiens "Latvijas rudens"
Sastāvdaļas
- 8 vidējas karbonādes šķēles
- 100 g izvārīta ķirbja
- 70 g izvārītu pīlādžu
- 12 dzērvenes
- 1 ēdamkarote medus
- pipari
- sāls
- sviests
Mīklai
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes miltu
- sāls
- 1 vidēja izmēra burkāns
- selerijas sakne
- ūdens
Pagatavošana
Gaļas šķēles izklapē, pārkaisa sāli, piparus.
Ķirbi un pīlādžus smalki sakapā un sajauc ar medu.
Vienai karbonādes šķēlei liek virsū tējkaroti ķirbja un pīlādžu masas un trīs veselas dzērveņu ogas, uzklāj pa virsu otru gaļas šķēli un malas aizloka.
Pagatavo pabiezu panējuma mīklu, kurai pierīvēts burkāns un selerijas sakne.
Pildīto karbonādi apviļā mīklā, liek pannā un cep uz lēnas uguns lielā sviesta daudzumā.
Pasniedz ar salātiem, sautētiem svaigiem kāpostiem, vārītiem burkāniem un kartupeļiem.