Mirkļa kafejnīcā «Urbānais dārzs» – jaunumi pavārmākslā un dzīvesstilā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz šim pamestā un nezālēm aizaugušā pagalmā Stabu un Skolas ielas stūrī Rīgā atklāta #FRESH mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”, kas darbosies vien divas nedēļas – līdz 2. septembrim. Teju katru vakaru sabiedrībā populāras personības iejutīsies neparastos ampluā – pie dīdžeja pults, šefpavāru vai kādā citā neierastā tēlā.

„Skaisto mirkļu kafejnīca ir pirmā mūsu dāvana rīdziniekiem, kas meklē balansu starp dzīvi pilsētā un saikni ar dabu. Ikviens ir laipni gaidīts izbaudīt Latvijas dabas velšu kokteiļus un, protams, arī ikvakara programmu, kas variēs no kulinārijas ekspertu vieslekcijām līdz pat jogai un arhitektūrai,” stāsta Elīna Liepiņa, „Samsung Electronics Baltics” zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

„Lai arī cik steidzīgs būtu pilsētas ikdienas ritms, es ticu, ka veselība cilvēkam sākas no sirdsmiera. Tāpēc tās uzlabošanai, pirmkārt, jāatbrīvojas no ietiepības, nepacietības un vēlmes pasauli griezt pēc sava prāta. Otrkārt, jāatceras, ka gars un matērija ir saistīti – tādēļ izteicienam „tas, ko tu ēd, ir tas, par ko tu paliec” arī ir savs pamats pastāvēt. Tālākais ir katra paša rokās. Tagad jūs zināt, ka kārtīgs vitamīnu kokteilis nāks par labu ne tikai jūsu ķermenim, un sirdsmiers nāks par labu ne tikai jūsu dvēselei,” uzsver sportists Mārtiņš Rubenis.

Viņu papildina svaigēšanas entuziasts Matīss Eglītis: „Mūsdienu steigā, cenšoties visu paspēt un būt visur, nereti upurējam savu veselību, kā atgūšanai, manuprāt, ir svarīga trīs principu ievērošana – ēdiens, fiziskā aktivitāte un miegs, kas ļauj iet cauri šim laikmetam ar lielāku vitalitāti, pozitīvismu un enerģiju. Tāpēc „Urbānā dārza” apmeklētājiem mēs piedāvāsim kokteiļus, kas lieliski iemieso veselīga uztura principus par koncentrētu, uzturvielām pārbagātu uzturu un ir organismam viegli uzņemams, turklāt neprasa milzīgus resursus tā pārstrādē.”

Mirkļa kafejnīcā katru vakaru viesosies sabiedrībā zināmas personības, lai dalītos savās zināšanās un pieredzē. Kafejnīcas atklāšanā restorāna „BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” šefpavārs Māris Jansons aicināja novērtēt mūsdienu Latvijas virtuvi: „Katrai tautai svarīga ir identitāte. Tāpat kā deju un dziesmu kultūra arī ēdienu kultūra raksturo tautas spilgtākās raksturiezīmes.

Apzinoties savas tautas virtuvi, kļūstam pievilcīgi un interesanti arī ārzemniekiem. Tieši tādēļ aicinu visus novērtēt vietējo, svaigo, tepat audzēto. Vislabākais, kas var būt, ir pašu lolots un audzēts zaļums, dārzenis vai auglis. Esmu pārliecināts, ka skaisto mirkļu kafejnīca iedvesmos cilvēkus arvien vairāk novērtēt veselīgu uzturu,” pauda Latvijas pavāru elites pārstāvis Māris Jansons.

Savukārt DJ tēlā iejutās un ar iecienītāko svaigo kokteiļu receptēm, stila tendencēm dalījās interjera dizainere Anna Butele, kas specializējusies viesnīcu interjera dizainā: „Mēs esam tas, ko mēs domājam. Tāpēc pamatots ir apgalvojums, ka mēs esam tas, ko mēs ēdam, un arī tas, kas mums ir apkārt. Dinamiskajā ikdienas ritmā mainās cilvēku dzīves stila paradumi, kas motivē vairāk laika veltīt ne vien paša ēdiena baudīšanai, bet arī tā pagatavošanas procesam, kurā nozīmīgu lomu ieņem arī pārdomāts interjers. Viesnīcu interjera sektorā šobrīd īpaši aktuāla tendence ir hi-tech izmantošana ne vien viesnīcas numuriņos, bet arī virtuvē.”

Kafejnīcas darba laiks no 20. augusta līdz 2. septembrim būs plkst. 14.00-23.00. Programma un plašāka informācija pieejama interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti