Šefpavārs Raimonds Zommers iepriecina “Dzelzs vilks” solistu Juri Kaukuli atklājot, kā var uzsākt grila sezonu savā virtuvē ar liellopu gaļas kebabu.
Pamatēdiens “Liellopu gaļas kebabs”
3 personām
Malta liellopu gaļa – 500 g
Ola – 1 gab.
Novārītas pupiņas – 2 saujas
Ķirštomāti – 250 g
Bekons – 130 g
Krējums – 500 g
Kāposts - ½ gab.
Rozmarīns
Loki
Ingvera garšviela
Sāls
Pagatavošana
Uz pannas izklāj bekonu, liek krāsnī uz 7 minūtēm 180-200C grādos.
Liellopu gaļu liek traukā, pievieno rozmarīnu, ingveru, sāli un piesit olu – visu kārtīgi samīca, izsit viendabīgā masā.
Gaļu izklāj garenā formā uz pannas, liek krāsnī vai uz grila 200 grādos uz septiņām minūtēm.
Mērce: Katlā ieber pupiņas, pievieno smalki sagrieztus lokus, četrās daļās sagrieztus tomātus un garos salmiņos sagrieztas salātlapas. Pievieno šķipsniņu sāli un krējumu. Visu izmaisa.
Pasniegšana
Uz šķīvja liek ēdamkaroti mērces, virsū liek liellopu gaļu. Dekorē ar salātlapu žuljēnu un bekona kraukšķi.