Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Klasiskā biskvīta kūka - LTV šova «Kūku kari» dalībnieces Lailas Saltās recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) šova "Kūku kari" dalībniece Laila Saltā ir no Līvbērzes pagasta. Viņas saimniecībā "Lapsas" līdztekus daudziem mājdzīvniekiem mīt eksotisks iemītnieks - strauss. Laila cep kūkas tikai no "Lapsās" audzētu putnu olām un īpaši pievērš uzmanību, lai kūka būtu gatavota no bioloģiskiem produktiem. Viņa šova ekspertiem  – raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecei Ilzei Briedei un maizniekmeistaram Normundam Skauģim – vērtēšanai piedāvāja klasisko biskvīta kūku.

Klasiskā biskvīta kūka

 

Sastāvdaļas: 6 olas, 6 ēdamarotes cukura, milti (viena ēdamkarote uz vienu olu), iebiezinātais piens, saldais krējums.

Gatavošana: Olu baltumu atdala no dzeltenuma. Olu dzeltenumu puto ar cukuru. Vēlāk pievieno miltus un pēc tam arī saputotu olu baltumu. Iegūto masu liek uz pannas krāsnī un cep 180 grādu karstumā, līdz kūka iegūst zeltainu krāsu. Tad puto iebiezināto pienu ar saldo krējumu un kārto kārtas, kur pa vidu smērē ievārījumu un krēmu. Savukārt pa virsu smērē krēmu un rotā ar augļiem.

Ātrā biskvīta gatavošana: Trīs olas saputo ar 150 gramiem cukura. Tad pievieno 150 gramus kartupeļu  miltu, kas sajaukti ar vienu tējkaroti cepamā pulvera. Samaisa un lej pannā, cep, līdz biskvīts kļūst zeltains. Tad pilda ar svaigām blenderētām ogām un putukrējumu. Kūkas virsu rotā ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti