Klasiskā biskvīta kūka
Sastāvdaļas: 6 olas, 6 ēdamarotes cukura, milti (viena ēdamkarote uz vienu olu), iebiezinātais piens, saldais krējums.
Gatavošana: Olu baltumu atdala no dzeltenuma. Olu dzeltenumu puto ar cukuru. Vēlāk pievieno miltus un pēc tam arī saputotu olu baltumu. Iegūto masu liek uz pannas krāsnī un cep 180 grādu karstumā, līdz kūka iegūst zeltainu krāsu. Tad puto iebiezināto pienu ar saldo krējumu un kārto kārtas, kur pa vidu smērē ievārījumu un krēmu. Savukārt pa virsu smērē krēmu un rotā ar augļiem.
Ātrā biskvīta gatavošana: Trīs olas saputo ar 150 gramiem cukura. Tad pievieno 150 gramus kartupeļu miltu, kas sajaukti ar vienu tējkaroti cepamā pulvera. Samaisa un lej pannā, cep, līdz biskvīts kļūst zeltains. Tad pilda ar svaigām blenderētām ogām un putukrējumu. Kūkas virsu rotā ar svaigām ogām.
Lai labi garšo!
Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.