Deserts “Karameļu saldējums ananasu mērcē”
3 personām
Banāni – 1 gab.
Sviests – 180 g
Farīna cukurs – 200 g
Karameļu saldējums - 250 ml
Dzērvenes - 3 saujas
Konservēti ananasi – 300 g
Melnā šokolāde
Svaigs baziliks
Pagatavošana
Pannā liek sviestu, uzber cukuru, maisot izkausē. Lēni pielej konservēto ananasu sulu, visu iemaisot viendabīgā masā. Kad mērce palikusi biezāka, pievieno ananasus un dzērvenes. Visu rūpīgi maisot, ļauj pacepties vienu minūti.
Banānu sagriež trīs daļās.
Pasniegšana
Šķīvī liek divas karotes pagatavotās masas, virsū liek banānu un vienu ēdamkaroti saldējuma. Dekorē ar svaigi plūktu baziliku un uzrīvē melno šokolādi.