Saldais ēdiens "Saules glāsts"
Sastāvdaļas
- 300 g biezpiena
- 100 ml kliņģerīšu sīrupa
- 1 tējkarote ziedputekšņu
- 1 ēdamkarote cukura
- 0,4 l saldā krējuma
- 100 g cukura
- smiltsērkšķu sīrups ar šokolādi
- smiltsērkšķu marmelāde
- kliņģerīšu ziedlapiņas
Pagatavošana
Biezpienu samīca, lai veidojas viendabīga masa, pieliek cukuru un rūpīgi samaisa.
Kliņģerīšu sīrupā iemaisa ziedputekšņus. Maisa tik ilgi, kamēr ziedputekšņi ir gandrīz izkusuši.
Biezpiena masai pielej sīrupu ar izkausētiem ziedputekšņiem. Lēnām samaisa.
Puto saldo krējumu, pieber cukuru un puto, līdz veidojas stingrs putukrējums. Ēdamkaroti putukrējuma iemaisa biezpiena masā, pārējo sadala porcijās, liek uz šķīvja un pa vidū uzliek biezpiena masu.
Pārlej smiltsērkšķu šokolādes sīrupu un pārkaisa kliņģerīšu ziedlapiņas.