Vladislavs Nastavševs uz «Spēlmaņu nakti» neieradās lielā noguruma dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eduarda Smiļģa 130.dzimšanas dienas zīmē notiekošajā „Spēlmaņu naktī” triumfēja režisors Vladislavs Nastavševs, tomēr uz ceremoniju viņš neieradās.  Latvijas Radio viņš atzina, ka ir ļoti noguris un nevēlējās ceremonijā gūt lieku satricinājumu.

Nastavševs Latvijas Radio sacīja, ka pateicas kolēģiem un aktieriem, kas ar viņu strādā, kā arī skatītājiem, kas nāk uz viņa izrādēm. Uz apbalvošanas ceremoniju režisors nebija ieradies, jo viņam  bijis liels nogurums: „Dailē būs izrāde, darbs ir tik piesātināts, man vajadzēja atpūsties, nebiju gatavs tādam satricinājumam. Man vajadzēja atpūsties, būt mājas. Biju ļoti priecīgs, ka tur nebiju. Tas ir patīkams satricinājums, atzinība ir patīkama, tas man liks tiekties augstāk.”

Tomēr "Spēlmaņu nakts" žūrijas pārstāve, teātra kritiķe Līga Ulberte Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” norādīja, ka „žūrijai tā ir zināma zīme, ka režisoram šīs balvas nešķiet būtiskas.”

Tāpat viņa sacīja, ka aizgājusī teātra sezona bijusi ļoti pozitīva, interesanta, ar ārkārtīgi daudz aktierdarbiem un bija grūti atlasīt labākos. Viņa uzsvēra Nacionālā teātra triumfu, sakot, ka teātrī parādās mērķtiecīga mākslinieciskās vadības stratēģija un tās rezultāts: „Nacionālais teātris jau sen nav sastingušu akadēmisku tradīciju citadele – tas ir meklējošs un daudzveidīgs teātris.”

Savukārt teātra kritiķe Zane Radzobe atzina, ka jaunā režija Nacionālajā teātrī strādā satriecoši un brīnišķīgi, tāpēc šis ir Nacionālā teātra gads: „Viņi [Nacionālais teātris] ir brīnišķīgi, prot strādāt ar jaunajiem cilvēkiem, kas iekļaujas tradīcijās, piedāvā ko jaunu, ir domājoši un radoši.”

Tomēr Radzobe uzsvēra, ka viņai ir žēl Dailes teātra, jo šim teātrim arī bijusi laba sezona. Dailes teātris ieguva divas skatītāju balvas - Dainis Grūbe kā labākais aktieris, bet gada izrāde - "Laulības dzīves ainas".

Ziņots, ka "Spēlmaņu naktī" triumfēja režisors Nastavševs, saņemot balvu - "Gada režisors", "Gada lielās formas izrāde", "Grand Prix" un "Gada muzikālās partitūras autors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti