Rīta Panorāma

Eiropas Čempionāta slidošanā pa bobsleja trasi

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Lazdiņu

Top izrāde bērniem "Karnevāls un kartupeļu salāti"

Top izrāde bērniem «Karnevāls un kartupeļu salāti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisors un aktieris Jānis Znotiņš pēc aizvadītās sezonas panākumiem, saņemot  „Spēlmaņu nakts”  balvu par  gada izrādi bērniem „Kaka un pavasaris”, turpina iestudēt asprātīgā igauņu mūsdienu autora Andrusa Kivirehka stāstus. Tagad top izrāde „Karnevāls un  kartupeļu salāti”.

„Liels cilvēks var būt brīvs un reizē dziļš. Man gribējās parādīt, ka arī teātris var būt bez noteikumiem – brīvs. [Vēlējos] rādīt to teātra brīnumu,” uzsver režisors Znotiņš.

Znotiņa iedibinātais Istabas teātris mākslas galerijā „Istaba” ir radoša telpa, kur lietas pašas rosina ar tām darboties. Tāpat kā mājās – ņem lietu un sāc spēlēties. Izrāde „Karnevāls un kartupeļu salāti” jau ir ceturtais iestudējums. Tas top tandēmā ar aktrisi Anci Muižnieci.

„Rakstot savus stāstus, viņš ir noķēris sajūtu, kāda ir reāli spēlējoties. Man šī sajūta bija aizmirsusies, bet mēs, iestudējot izrādi, ar Jāni atkal esam sākuši spēlēties. Līdzīgi kā bērnībā – domāt visādus variantus un apstākļi var ļoti ātri mainīties,” stāsta Muižniece.

Stāstus pārvērst izrādē ir jēga arī tāpēc, ka tā var rosināt bērnus lasīt. Īpaši mūsdienu literatūru.

Jaunā izrāde „Karnevāls un kartupeļu salāti” pirmizrādi svinēs 26.martā Istabas teātra iedibinātajā teātra dienā. Šajā dienā arī rādīs populāro izrādi „Kaka un pavasaris” un režisora Reiņa Suhanova izrādi „Kas ir teātris”. Izrādes būs bez maksas. Pieteikšanās jau sākas pirmdien, 13.martā.

„Ko es gribu pateikt ar to dienu? Iedrošināt tos cilvēkus, kas nav bijuši mūsu teātrī – atnākt. Un savukārt pateikt paldies tiem, kas mūs atbalsta un nāk uz mūsu izrādēm,” uzsver Znotiņš.

„Kaka un pavasaris” arī varēs noskatīties 11.martā festivāla „Eju meklēt” ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti