Sumina «Spēlmaņu nakts» Mūža balvas ieguvēju Andri Freibergu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Teātra balvas "Spēlmaņu nakts 2014" pasniegšanas ceremonijā tika sumināta Mūža balvas ieguvējs scenogrāfs Andris Freibergs.

"Paldies tiem daudzajiem režisoriem, tiem aktieriem, tiem teātra cilvēkiem un arī jums visiem, Liepājai, Valmierai, Rīgai, paldies jums liels, ka man bija iespēja to visu darīt. Es tā īsti nezinu, vai man jāpriecājas vai jāskumst par šo nomināciju," saņemot balvu, teica Andris Freibergs.

"Es esmu pareizā laikā piedzimis tai nozīmē, ka es piedzīvoju scenogrāfijas radikālas izmaiņas - 70., 80.gados no iluzoras, literārākas scenogrāfijas uz kaut ko radikālāku, kur pats izrādes process noteic izrādes jēgu. Tas patiešām bija radikāli un interesanti man. Es biju brieduma gados, un man tas bija kaut kas ļoti saistošs un ļoti būtisks. Otra lieta ir saistīta ar Jaunatnes teātri - tas patiešām man bija kaut kas ļoti būtisks. Gribu izmantot gadījumu un aizsūtīt Ādolfam Šapiro savus sveicienus," teica Mūža balvas ieguvējs.

"Paldies jums visiem, paldies nopietnai žūrijai, kura izvēlējās mani. Es esmu ļoti aizkustināts. Paldies jums!" tā Andris Freibergs.

Jau vēstīts, ka 23.novembrī Dailes teātrī tika sadalītas "Spēlmaņu nakts 2014" balvas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti