Simtā «Teātra.zip» ierakstītā izrāde - Dailes teātra «Granātu krāsas aproce»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījumu cikla "Teātris.zip" veidotāji veikuši 100. izrādes televīzijas ierakstu. Tā ir Dailes teātra izrāde "Granātu krāsas aproce".

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu tapušā raidījumu cikla "Teātris.zip" pirmais izrāžu ieraksts tika veikts 2012.gada septembrī, bet 2017.gada februārī ierakstīto izrāžu skaits sasniedza simtu.

Kopš 2012. gada rudens “Teātris.zip” sezonās Latvijas iedzīvotājiem ierakstā un tiešraidēs ir bijusi iespēja vērot vairāk nekā 135 dažādu laiku Latvijas teātru labākās izrādes. Paralēli Latvijas Televīzija veikusi Rīgas un reģionu teātru labāko izrāžu ierakstus. Tās ir izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm.

Aleksandra Kuprina melodrāmas “Granātu krāsas aproce” iestudējums Dailes teātra Kamerzālē prmizrādi piedzīvoja 2016.gada 18.maijā. Izrādē “Granātu krāsas aproce” spēlē Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Aldis Siliņš, Aija Dzērve, Gints Andžāns, Juris Bartkevičs vai Jānis Paukštello un Ilze Dzenīte.

Iestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko, bet dramatizējuma autore ir Justīne Kļava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti