Sāk jauno dramaturgu lasījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Derty Deal Teatro" sestdien atklāj jauno dramaturgu konkursa "10 minūtes slavas" sezonu un šogad varēs dzirdēt pirmos sešus dramaturgu lasījumus. Jaunu lugu ideju lasījumi notiek jau ceturto gadu, un iepriekšējo gadu konkursa dalībnieku vārdi nu jau zināmi plašākai publikai, viņu teksti ieinteresējuši arī teātrus.

Jaunajā sezonā publiskie sarīkojumi notiks Rīgā sestdienās. Klausītāju pulkā katrā konkursa pasākumā tiks piesaistīti arī teātra profesionāļi, kas ekspertu statusā komentēs jauno ideju iestudēšanas iespējas.

"Lielumi, kuru dēļ lasījumus taisām: pirmais ir dramaturgi paši un otrais - skatītāji. Mērķis ir parādīt skatītājiem, ka dramaturgs ir dzīvs cilvēks un dzīvo tepat līdzās mums, un nav nekas arhaisks; un dramaturģija ir dzīva. Otrs - skatītāji ar savu vērtējumu nosaka to dramaturgu, kurš tiks uz lasījumu finālu un kuram varbūt pavērsies iespējas uz profesionālu darbību šajā jomā,' stāsta Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute.

Šogad formāts paredz, ka lasījumi notiek divas reizes, pēc tām uzvarētāji tiekas finālā. Konkursa fināls notiks 2015. gada jūnijā „Dirty Deal Teatro” telpās. Klausītāju pulkā katrā konkursa pasākumā tiks piesaistīti arī teātra profesionāļi, kas ekspertu statusā komentēs jauno ideju iestudēšanas iespējas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti