Rolands Atkočūns iestudē izrādi «Karmena» ar Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu titullomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lietuviešu režisors Rolands Atkočūns Dailes teātrī iestudē izrādi “Karmena” ar Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu titullomā. Teātra versijā izrādes apakšvirsraksts ir “Andalūzijas sapņi divos cēlienos pēc Prospēra Merimē darba motīviem”. Pirmizrāde paredzēta 26.maijā Lielajā zālē.

Karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena savaldzina seržantu Hosē, ievilinot viņu savā bīstamajā dzīvē. Karmenas un Hosē kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs. Viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Kaislība un korida, seržants un toreadors. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies un ne mirkli to nenožēlojot. Savu slaveno noveli „Karmena” Preospērs Merimē sarakstījis 1845.gadā.

Tur, kur valda korida, mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Dzīve ir tik sakāpināta, ka brīžiem atgādina sapni – no kura nav iespējams un negribas pamosties. Totalizatora azarts, trubadūru poēzijas atbalsis cīņas arēnā, toreadora un vērša, vīrieša un sievietes divkauja. Duelis ar nāvi, kas nekad nebeigsies.

Titullomu atveidos Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Pārējās lomās – Artūrs Skrastiņš (Hosē), Kristīne Nevarauska (Mikaēla, Hosē līgava), Artis Robežnieks (Cuniga), Ērika Eglija (Fraskita, Karmenas draudzene), Dainis Grūbe (Eskamiljo, toreadors), Lelde Dreimane (Mersedesa), Ieva Florence (Huanita), Anete Krasovska (Marija), Pēteris Liepiņš (Hosiains), Aija Dzērve (Končita, tabakas fabrikas strādniece), Gints Grāvelis (Djego, toreadors), Gints Andžāns (Alehandro, toreadors), Mārtiņš Počs (Hoakins, toreadors), Artūrs Dīcis (Gabriels, toreadors), Edijs Zalaks (Enrike, matadors), Niklāvs Kurpnieks (Huans, matadors), Mārtiņš Upenieks (Manuels, banderiljero), Kaspars Zāle (Rodrigess, banderiljero), Pēteris Gaudiņš (Rafaels Gonzaless, Mikaēlas tēvs), Akvelīna Līvmane (Lola Rosario, Mikaēlas māte) un Aldis Siliņš (Pedro Romero).

Topošā iestudējuma scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Jolanta Rimkute, kustību konsultante - Inga Raudinga, komponists - Giedrius Puskunigis, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs un mūzikas konsultants – Juris Vaivods. Darbu tulkojusi Evita Mamaja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti