Rīta Panorāma

Sākas pieteikšanās Rīgas domes pārtikas pabalstiem

Rīta Panorāma

Intervija ar aktieri Daini Grūbi

Rīgas Krievu teātrī iestudē izrādi "Kņaze Meri"

Rīgas Krievu teātrī iestudē izrādi «Kņaze Meri»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pēc Mihaila Ļermontova stāsta motīviem režisore Jeļena Čornaja iestudē izrādi "Kņaze Meri".

Šogad krievu dzejniekam un rakstniekam Mihailam Ļermontovam aprit 200 gadu, kam par godu Rīgas Krievu teātris iestudē izrādi "Kņaze Meri". Izrāde iestudēta pēc Ļermontova stāsta motīviem, kas ir viena no viņa romāna „Mūsu laika varonis” daļām. Romānā atklātie notikumi risinās Ziemeļkaukāzā Kaukāza kara laikā, kura dalībnieks bijis arī pats Ļermontovs.

"Kņazes Meri" darbība arī notiek Kaukāzā - Pjatigorskā un Kislovodskā, kur karš jau beidzies, bet tagad te iekārtots moderns kūrorts, kur karavīri dziedē karā cirstās brūces un atbraucēji no Krievijas dzer minerālavotu ūdeni. Šeit arī ierodas izmeklēts galvaspilsētas pāris - kņaziene Ligovska ar gados jauno meitu, kuru viņa pēc angļu modes dēvē par Meri. Ar jauno kņazi iepazīstas Pečorins un Grušņickis, divi jauni militāristi, kuri šeit veseļojas. Tā sākas mīlas stāsts.

Avantūrai līdzīgais sižets, vienlaikus psiholoģiski smalki izstrādātie dialogi ir iemesli, kāpēc Rīgas Krievu teātris iestudējis Mihaila Ļermontova darbu.

Dramatizējuma autore un režisore - Jeļena Čornaja, izrādes māksliniece - Olga Šaišmelašvili. Gados jauno, kaisles pilno varoņu lomas atveidos teātra jaunie aktieri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti