Kultūras ziņas

Korim "Kamēr…" 25!

Kultūras ziņas

Mūkusalas Mākslas salonā divas jaunas izstādes

Mēmas maskas izsaka vairāk par vārdiem

Rīgā viesojas vācu trupa «Familie Flöz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Vārdos neizsakāma, izteiksmīga, ilgpilna, vienlaikus līksma un krāšņa ļoti profesionālu radošo cilvēku un aktieru radīta komēdija,” tā par daudzkārt godalgoto vācu teātra trupas „Familie Flöz” izrādi “Infinita” raksta Lielbritānijas laikraksts „The Guardian”. Jau vēstīts, ka 26.maijā Latvijas Nacionālajā operā, atklājot festivālu „Summertime – aicina Inese Galante”, notiks uzveduma „Infinita” pirmizrāde Baltijas valstīs.

Izrādes stāstu aktieri maskās skatītājiem izstāsta bez vārdiem, bet ar kustību etīdēm mūzikas pavadījumā. Izrāde runā par īpašiem mirkļiem cilvēka dzīvē: piedzimšanu, pirmajiem soļiem, pieaugšanu, novecošanu un dzīves beigām. Stāstu caurvij filozofiskas pārdomas un izsmalcināts humors par cilvēka dzīves ritumu.

„Maskas spēj runāt ļoti tieši, neliels skatiens un skatītāji sekundes laikā iztēlojas emociju, ko izsaka maska. Tā ir tā īpašā maskas kvalitāte,” saka aktieris Bjorns Lēse.

„Mēs gribam piekļūt, cik vien iespējams tuvu skatītajam. Mēs neizliekamies, ka starp mums un skatītāju ir siena, mēs neizliekamies, ka mums ir īpašs vēstījums, mēs necenšamies izlikties, ka stāstam kādu zināmu stāstu, mēs nepiedāvājam konceptu, visas mūsu izvēles, kā mēs strādājam un kādus stāstus stāstam, tas galvenokārt ir par to, kā mums nokļūt vienam otram pēc iespējas tuvāk,” skaidro apvienības “Familie Flöz” vadītājs Haijo Šīlers.

Starptautiska apvienība "Familie Flöz" dibināta 1994. gadā Berlīnē. Izrādēs apvieno gadsimtos izkoptās aktierspēles, masku teātra, dejas, klaunādes, akrobātikas, iluzionistu mākslas un improvizācijas tradīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti