Rēzeknē notiks Starptautiskais teātru festivāls «Soli pa solim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 18. līdz 21.septembrim Rēzeknē notiks astotais Starptautiskais teātru festivāls "Soli pa solim", ko ik pēc diviem gadiem rīko Rēzeknes tautas teātris. Festviālā skatītāji aicināti izbaudīt gan pašmāju, gan ārvalstu labākās teātru izrādes, pēc izrādēm iesaistīties diskusijās, kā arī piedalīties meistarklasēs.

Astotais Starptautiskais teātru festivāls "Soli pa solim" piedāvā skatītājiem plašu programmu - 13 dažāda žanra izrādes no Latvijas (Rēzeknes, Liepājas, Salaspils, Smiltenes, Jūrmalas, Ogres), Lietuvas, Igaunijas, Slovākijas un Krievijas.

Izrādes notiks Rēzeknes kultūras namā, Rēzeknes nacionālo kultūras biedrību jaunajā ēkā Atbrīvošanas alejā 97, kā arī Latgales vēstniecībā "Gors".

Tradicionāli pēc izrādēm notiks diskusijas, kurās aicināts iesaistīties ikviens skatītājs, gan paužot savu viedokli, gan ieklausoties profesionāļu vērtējumā. Šogad izrādes analizēs eksperte Alla Zorina, Starptautiskās amatierteātru asociācijas Krievijas centra ģenerālsekretāre.

Festivāla dalībnieki, viesi un teātra mākslas cienītāji aicināti apmeklēt arī teātra meistarklases un iedziļināties aktiermeistarības niansēs, ar kurām iepazīstinās profesionāļi no Lietuvas - Valentīns Masaļskis un Nijoles Sinkevičutes.

Starptautiskais teātru festivāls "Soli pa solim" Rēzeknē notiek kopš 2000.gada. Tas ikreiz ir piepildīts gan ar spilgtām un titulētām Latvijas izrādēm, gan ar starptautiskā mērogā atzītām teātru trupu viesizrādēm.

Šogad festivāla laikā varēs redzēt 2013.gada trīs labākas Latvijas amatierteātru izrādes: "Gada izrādi 2013" - Smiltenes tautas teātra iestudējumu "Pusdūša", labāko kamerizrādi - Jūrmalas teātra iestudējumu "Spalvas" un labāko izrādi jauniešiem - Liepājas tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrādi "Makss un Morics".

Teātru festivāla "Soli pa solim" programma skatāma Rēzeknes tautas teātra mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti