Pirmizrāde Hermaņa iestudējumam «Brodskis/Barišņikovs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15.oktobrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks pirmizrāde režisora Alvja Hermaņa iestudējumam "Brodskis/Barišņikovs", kuru režisors iestudē sadarbībā ar aktieri Mihailu Barišņikovu.

Nobela prēmijas laureātu dzejnieku Josifu Brodski un leģendāro mākslas personību Mihailu Barišņikovu saistīja cieša draudzība, kas ilga 22 gadus - līdz pat Brodska nāvei 1996.gadā. Abi atkal satiksies uz skatuves režisora Alvja Hermaņa iestudējumā.

Šajā teatrālajā piedzīvojumā Barišņikovs interpretēs Brodska dzeju. Hermanis un Barišņikovs aizvedīs skatītājus iedomātā pasaulē, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Dzejai skanot dzejnieka dzimtajā valodā, iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" ar tekstu un kustību atklās dzejnieka pasauli.

Alvis Hermanis norāda: "Šī nebūs gluži normāla teātra izrāde. Tas drīzāk ir kaut kas līdzīgs spiritisma seansam. Mēs dzīvojam savas ikdienas dzīves horizontālajā līmenī jeb dimensijā. Šis teātra veids piedāvā pavadīt pāris stundas tikai vertikālajā dimensijā, kad cilvēks tiek konfrontēts tikai ar lielajiem jautājumiem."

Mihails Barišņikovs uzsver: "Šis projekts mums ir nozīmīgs. Alvis dodas nezināmā teritorijā, ko viņš dara vienmēr, citādi - kāpēc gan to darīt? Mēs abi ļoti gaidām tikšanos ar skatītājiem."

Izrādes scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks - Gļebs Fiļštinskis. Izrādi Jaunais Rīgas teātris veido kopā ar kompāniju "Baryshnikov Productions". Izrāde notiks krievu valodā ar titriem latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti