Kultūras ziņas

Latvietis Bites tēlā izstādē " Pčelovek".

Kultūras ziņas

Valmieras teātrī pirmizrāde iestudējumam "Apjukums"

Spēlmaņu nakts

Noslēdzies «Spēlmaņu nakts» skatītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 23. oktobra līdz 20. novembrim norisinājās skatītāju balsojums par 2013./2014. gada sezonas ”Spēlmaņu nakts” nominācijām. Arī šogad, līdzās žūrijas vērtējumam, skatītāji tika aicināti izteikt savu viedokli, balsojot par gada labāko izrādi, labāko aktrisi un aktieri. Internetā kopumā nobalsots 4315 reizes, taču balsu skaits teātros un mobilās aktivitātes laikā vēl tiek apkopots.

Nobalsot par saviem favorītiem varēja 11 teātros visā Latvijā: Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī. Kā arī elektroniski „Spēlmaņu nakts” oficiālajā interneta vietnē spelmanunakts.lv, delfi.lv un Teātris.zip (Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv). Iespēja balsot bija arī akcijas Mobilā balsošanas kaste laikā Rīgā.

Šogad skatītājiem balsot palīdzēja arī Latvijas Kultūras akadēmijas studentu veidotā video pamācība “Tagad balso par kultūru!”, aicinot skatītājus atdot balsi par saviem favorītiem Spēlmaņu nakts nominācijās.

Balsošanai noslēdzoties, tika izlozētas  biļetes uz Latvijas teātru izrādēm (no balsotājiem, kuri balsojuši teātros), kā arī četri ielūgumi uz „Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremoniju (no balsotājiem, kuri balsojuši internetā un mobilās akcijas laikā, kā arī no tiem, kuri piedalījušies konkursos sociālajos tīklos).

Teātra biļešu laimētāji:

  • Latvijas Nacionālais teātrī - Ingrīda Riekstiņa, Modra Gudre
  • Dailes teātrī – Ineta B. (t. …281), Ainārs (t. …115)
  • Jaunajā Rīgas teātrī – Laine Pole, Mia Tirzmale
  • M. Čehova Rīgas Krievu teātrī – Svetlana Taratutina, Jānis Ieviņš
  • Valmieras drāmas teātrī – Vita Štrobindere,  Krišjānis Katans
  • Liepājas teātrī – Anete Preisa, Ilze (t. …499)
  • Daugavpils teātrī – Anatolijs (t. …563), Roberts Melecis
  • Latvijas Leļļu teātrī – Gatis (t. …459), Kārlis (t. …934)
  • Latvijas Nacionālajā operā – Beāte (t. ...469), Ināra Dimpere
  • Dirty Deal Teatro - Linda Haka, Patriks D.
  • Ģertrūdes ielas teātrī – Laura Gulbe, Karlīna Jansone

Ielūgumus uz "Spēlmaņu nakts" ceremoniju 2 personām iegūst Madara Purniņa, Linda Krūmiņa, Karina Atāla un Inguna Strazdiņa. Ar teātra biļešu laimētājiem sazināsies teātru administrācijas, bet ar "Spēlmaņu nakts" ielūgumu laimētājiem – Latvijas Teātra darbinieku savienība.

"Spēlmaņu nakts 2014"  skatītāju simpātijas balvu ieguvēji tiks paziņoti 23. novembra vakarā "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī.

"Spēlmaņu nakts 2014" ceremonija, kā arī skatītāju balsojums šogad notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu. Kā katru gadu, arī šogad ”Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – 23. novembrī, un tā tiks translēta LTV1 un Latvijas Radio 1 tiešraidē no Dailes teātra.

Kā iepriekš jau vēstīts, Latvijas profesionālo teātru balvas "Spēlmaņu nakts 2014" nominanti 17 kategorijās tika nosaukti 17. jūnijā. Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā: teātra kritiķe Līvija Dūmiņa, laikraksta „Diena” žurnālists un teātra kritiķis Atis Rozentāls, teātra kritiķe Zane Radzobe, teātra kritiķis Normunds Akots un teātra kritiķe, žūrijas komisijas priekšsēdētāja Līga Ulberte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti