Kultūras ziņas

"Zelta mikrofons" par "Dzeguzīti"

Kultūras ziņas

Nākotnes māksla Latvijas Mākslas akadēmijā

"Lidojošais Travolta" Nacionālajā teātrī

Nacionālajā teātrī top «Lidojošais Travolta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē top Regnāra Vaivara brīva skatuves fantāzija par latviešu bailēm izrauties no sev ierastās vides. Izrādes nosaukums “Lidojošais Travolta” tiek saglabāts no ieceres pirmavota – Artūra Dīča lugas, kas lugas mēģinājumu procesā kopā ar aktieriem ir pārrakstīta, pielāgojot to režisora redzējumam. Pirmizrāde 27. februārī.

Ciems nekurienē - vieta, kurai dzīve brauc cauri neapstājoties. Ciemā dzīvo cilvēki, kuri vēlas vienkāršu lietu: dzīvot „kā cilvēki”. Visiem ir skaidrs, ka nekurienē dzīve nav iespējama, dzīve pilnā sparā rit ārpus ciema, ārpus tur dzīvojošo cilvēku pieredzes. Bet vai pamest ciemu nozīmē sākt dzīvot?

Šis ir stāsts par cilvēku bailēm izrauties no sev ierastās vides. Vienalga, vai tā ir Latvijas ciems un mazpilsēta, vai jebkura cilvēku kopiena, sākot no skolas un beidzot ar teātri.

Dailes teātra aktiera Artūra Dīča sarakstītā luga pārliecinoši un vienbalsīgi ieguva pirmo vietu "Nacionālā teātra lugu konkursā 2016", un paredzams, ka nākotnē tā tiks iestudēta oriģinālajā versijā.

Lomās: Raimonds Celms, Ivars Kļavinskis, Kaspars Dumburs, Ģirts Liuziniks, Madara Botmane, Zane Jančevska, Juris Lisners.

Scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti