Pa ceļam ar Klasiku

Otrais mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels"

Pa ceļam ar Klasiku

Juris Žvikovs un pianista domu labirinti

Bahs un Hendelis satiekas Dailes teātrī!

Mūzikas dižgaru Baha un Hendeļa «Iespējamā tikšanās» Dailes teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātra Kamerzālē iestudējis izrādi "Iespējamā tikšanās". Pirmizrāde notiks 16.februārī.

Johans Sebastians Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk apmaksātā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Šī beidzot būs īsta zvaigžņu stunda - vakariņas, kurās satiksies divi sava laika izcilākie mūzikas ģēniji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Tas viss manierīgums, tas smalkums - tā ir atslēga tam laikam un arī šai lugai. Man parasti patīk minimālisms, šeit pirmo reizi ir izrāde, kur viss ir pa īstam tāds garšīgs," saka režisors Dmitrijs Petrenko, piebilstot - ja ir izrādes, pie kuru anotācijas raksta "Izrādē smēķē", tad šī ir tāda, par kuru jāsaka "Izrādē ēd".

"Ir lietas, kas nemainās, tādas kā godīgums, lepnums, "es un mana māksla", godīga māksla, bezkompromisu māksla un vispār kāda principialitāte dzīvē," pauž režisors. "Divas izcilas aktrises to var nospēlēt smalki. Arī baroks, tas manā sajūtā ir ļoti sievišķīgs laiks. Man būtu grūti iedomāties vīriešus, tas būtu drusku par kaut ko citu," norāda Dmitrijs Petrenko.

Georga Frīdriha Hendeļa lomā ir Olga Dreģe, Lidija Pupure iejūtas Johana Sebastiana Baha tēlā, bet Reinis Tomiņš spēlē Hendeļa palīgu Johanu Kristofu Šmitu.

Jauniestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece - Māra Vaļikova, kustību konsultants - Modris Opelts. Paula Barca lugu no vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti