Kultūras ziņas

Krāsu festivāls Lucavsalā

Kultūras ziņas

Kā skan Rīga?

Meklē dienasgrāmatas izrādei

Mārtiņš Eihe topošai izrādei «Lasītava» meklē dienasgrāmatu rakstītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Teātra festivāls “Homo Novus” savā divdesmitajā jubilejas gadā veido īpašu bērnu un jauniešu programmu “Divdesmit”, tādēļ režisors Mārtiņš Eihe šobrīd meklē cilvēkus, kuri būtu ar mieru dalīties ar savām dienasgrāmatām un paši piedalīties viņa topošajā izrādē “Lasītava”.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo novus” un režisors meklē cilvēkus, kuri ne tikai saglabājuši savas dienasgrāmatas, bet gatavi paši līdzdarboties izrādē un nolasīt arī dažus fragmentus.

Sanita ir pirmā, kas uzdrošinājusies atnest savas tīņu gados sarakstītās dienasgrāmatas režisoram Mārtiņam Eihem, kurš vēlas iestudēt izrādi “Lasītava”.

Režisors stāsta, ka vienas izrādes laikā sešiem dažādiem cilvēkiem būs jānolasa dažādi fragmenti no savas dienasgrāmatas, bet tas būs vienam konkrētam, nevis uzreiz 45 cilvēkiem.

"Pasaule jau veidojas no individuāliem pārdzīvojumiem, nav jau tāda viena kopēja. Pat lielā kopējā notikumā katram indivīdam ir individuāla pieredze, es ceru, ka viņi ar mums dalīsies," saka režisors Mārtiņš Eihe, atzīstot, ka pats nekad nav rakstījis dienasgrāmatu.

Idejas autore šai izrādei ir režisora dzīvesbiedre Krista Burāne, kuras dienasgrāmatas fragmenti arī tiks ievīti topošajā iestudējumā. Mārtiņam Eihem grūts darbs priekšā – izburties cauri visiem rorakstiem un atrast teātra valodai piemērotākos  pieturaspunktus…

Tā kā festivāls "Homo Novus" šogad svinēs divdesmito jubileju, tiek radīti vairāki īpaši tīņiem un pieaugšanai veltīti darbi ar pašu jauniešu līdzdalību.

"Šajā programmā lielākā izrāde mums brauc no Kanādas. Mākslinieku grupa "Mammalian Diving Reflex" ņem līdzi divus Kanādas jauniešus un viņi kopā ar jauniešiem no Zolitūdes veido izrādi brīvā dabā, kuras nosaukums ir “Nakts pārgājiens pa Zolitūdi"," atklāj “Homo Novus” direktore Gundega Laiviņa.

"Homo Novus" festivāla izrādes šoruden notiks no 4.līdz 10.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti